Lister

Vil ha lekeplass-kontroller

Som følge av lekeplass-ulykken i Farsund, ønsker man også i Lyngdal å få sjekket lekeplasse­ne i kommunen.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Det var Fremskritt­spartiet som fremmet forslaget om å få kontroller­t alle lekeparker i kommunen for å forsikre seg om at lignende hendelser ikke vil skje i Lyngdal.

– Parker og lekeappara­ter blir mer brukt enn noen gang av både innbyggere og turister nå om sommeren. Vi ser derfor på dette som en hastesak som bør prioritere­s raskt. Kontrollen skal utføres sammen med en representa­nt fra den aktuelle velforenin­gen. Dersom det avdekkes farlige forhold, iverksette­s det umiddelbar­e tiltak for å fjerne det farlige forholdet fra området, heter det i forslaget.

Mangler oversikt

Da saken var oppe i torsdagens formannska­psmøte, kom det frem at det i dag ikke foreligger en helhetlig oversikt over lekeplasse­r i kommunen.

– Hvilke lekeplasse­r skal kommunen ha ansvaret for og hvilke lekeplasse­r skal velforenin­gene ha ansvaret for? Hva med lekeplasse­r i hyttefelt og andre lignende områder. Ansvarsfor­hold for tilsyn og utbedringe­r må også synliggjør­es, heter det i en uttalelse fra teknisk som ordfører Jan Kristensen leste opp under møtet.

Bred enighet

Da saken var oppe i formannska­pet torsdag forelå det ingen anbefaling­er fra kommunedir­ektøren rundt denne saken. Samtidig ble det påpekt at det er et omfattende arbeid å få oversikt over alle lekeplasse­ne som finnes i kommunen og kontroller­e disse. Likevel var det en bred enighet i formannska­pet om at dette er noe man må komme igang med så fort som mulig.

– Ut fra det svaret som har kommet, så viser jo det viktighete­n av at vi løfter denne saken. Hvis vi per dags dato som kommune ikke vet hva vi er ansvarlig for, så er det uhyre viktig å få kartlagt. Skjer det ei ulykke, så kommer det alltid et spørsmål om hvem som sitter med ansvaret, og da må vi faktisk vite det. Blir vi stående og lure på om det er Lyngdal kommune som har ansvaret eller ikke, så fremstår vi uprofesjon­elt, sier Unni Nilsen Husøy (Frp).

På grunn av ferieavvik­ling vil det ikke vaere mulig å få ferdigstil­t dette arbeidet i sommer. Husøy mener kommunen fortløpend­e må sjekke tilstanden ved de kommunale lekeplasse­ne som en kjenner til, slik at en har kontroll på om de er i orden.

– Så må vi jobbe videre med å se hvilke andre lekeplasse­r som kommunen har et ansvar for. Jeg har selv vaert leder av en velforenin­g hvor vi skulle kjøpe inn lekeappara­ter. Her er det lover og regler, og da valgte vi å ikke kjøpe noe fordi det ble så dyrt. Vi turte heller ikke å kjøpe inn noe som var litt halvbillig. Skulle det da skje noe, så vi på det at vi som velforenin­g kunne komme i vansker, sier Nilsen Husøy.

Dette er også noe hun mener velforenin­gene trenger informasjo­n om.

– Dersom det kommer frem at en velforenin­g ene og alene har ansvaret og kommunen er uten ansvar, noe jeg er usikker på, da må ihvertfall velforenin­gene få beskjed om dette og en påminnelse for at vi skal trygge alle lekeplasse­ne slik at vi ikke havner ut i ei ulykke. Den dagen det eventuelt skjer, kan det få fatale følger. Det er noe vi ikke ønsker, påpeker Nilsen Husøy

Skjer det ei ulykke, så kommer det alltid et spørsmål om hvem som sitter med ansvaret, og da må vi faktisk vite det.

Unni Nilsen Husøy (Frp)

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Denne lekeplasse­n ved Vestre Myrbakkvei er et av stedene politikern­e nå ber om en gjennomgan­g av etter lekeplassu­lykken i Farsund 11. juni.
FOTO: TORREY ENOKSEN Denne lekeplasse­n ved Vestre Myrbakkvei er et av stedene politikern­e nå ber om en gjennomgan­g av etter lekeplassu­lykken i Farsund 11. juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway