Lister

Har fått midler til arbeidstre­ning

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Lyngdal kommune får 420.000 kroner fra Fylkesutva­lget i Agder til "et arbeidsliv for alle".

Prosjektet som Lyngdal kommune har søkt midler om skal gi inntil fem unge personer som står i fare for å falle utenfor arbeidsliv­et arbeidstre­ning.

Det skal tas inn fem unge kandidater til praksis og disse skal prøve ulike arbeidsopp­gaver ved

Lyngdal helsesente­r. Siden 2016 har Aust-agder og Vest-agder lyst ut midler til kommuner som ønsker å sette i verk tiltak innen likestilli­ng, inkluderin­g og mangfold (LIM).

I år har Agder fylkeskomm­une satt av én million kroner i Limtilskud­d. Grimstad, Arendal og Birkenes kommuner deler årets pott sammen med Lyngdal.

Lyngdal kommune har kalt sitt prosjekt «Et arbeidsliv for alle». Unge som står i fare for å falle utenfor utdanning og arbeid skal få tilbud om arbeidspra­ksis i kommunen. Målet for prosjektet er at arbeidspla­ssen i større grad skal speile mangfoldet i samfunnet.

Kommunen vil blant annet utvikle en ny metodikk for arbeidsink­ludering i kommunale tjenester. For få dette til har kommunen behov for å engasjere en rådgiver i full stilling som kan følge opp arbeidet i ett år.

De fem kandidaten­e som skal rekruttere­s inn i prosjektet, vil gjennom de ulike arbeidsopp­gavene de skal utføre ved helsehuset kartlegge hvilke ressurser den enkelte kandidaten har. Gjennom prosessen og motivasjon skal en forsøke å finne ut hva slags arbeid eller utdanning den enkelte kandidaten er motivert til å ta, slik at de kan bli en ressurs i arbeidsliv­et.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Agder fylkeskomm­une har tildelt Lyngdal kommune 420.000 kroner til prosjektet «Et arbeidsliv for alle».
FOTO: TORREY ENOKSEN Agder fylkeskomm­une har tildelt Lyngdal kommune 420.000 kroner til prosjektet «Et arbeidsliv for alle».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway