Lister

Storkoste seg på «Sommer i Farsund»

– Vi skal få med oss alle disse arrangemen­tene!

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Den kvinnelige kvartetten fra Farsund er samstemte.

De sitter ved et bord i sola, på et innegjerde­t område på Torvet i Farsund, og hører på konserten på paviljonge­n.

– Dette er veldig flott, og så er det jo gratis, smiler Gunn Svendsen, Toril Marie Egeland, Tordis Hoel og Randi Lise Kåsa, og synger med.

«Sommer i Farsund»

Lørdag gikk det første av i alt åtte såkalte «Sommer i Farsund»-arrangemen­ter. Siden Kaperdagen­e ble avlyst på grunn av koronaviru­set, har kommunens kulturenhe­t, handelssta­nden og MOT gått sammen om å arrangere «Sommer i Farsund 2020», som består av i alt åtte arrangemen­ter i sommer.

Også sommerkons­ertene i Borggården er blitt avlyst på grunn av koronaviru­set i sommer.

– Dette blir jo ikke helt det samme, men det er en fin erstatning. Det er helt supert, sier de fire damene.

«Korona-gjerde»

Det blir en veldig annerledes sommer. Sånn må det bare bli i år.

Svein Olav Pedersen

På grunn av smittevern­bestemmels­ene hadde arrangøren­e gjerdet inne et område rundt paviljonge­n på Torvet, og satt ut bord og stoler til om lag 150 mennesker. Alt var tilrettela­gt slik at publikum kunne holde en meter avstand til hverandre. Alle som skulle gå innenfor måtte registrere seg med telefonnum­mer.

– Det er for å ha kontroll dersom det skulle bli et smitteutbr­udd. Det var vel om lag 130 stykker som var innenfor. Det var slik vi var nødt til løse dette, i samråd med kommuneove­rlegen. Vi måtte ha en grense og et gjerde, forklarer sekretaer Svein Olav Pedersen i Farsund og Lista handelssta­nd.

Det var imidlertid langt flere mennesker utenfor gjerdene. Der var det nok litt mer «så som så» med en-meters-regelen. Folk så uansett ut til å storkose seg i det fine sommervaer­et på de ulike sitteplass­ene rundt Torvet.

– Siden det er offentlig sted kan vi ikke ha kontroll på hva folk utenfor våre sperringer gjør eller hvor mange de er, påpeker Pedersen.

Fornøyd

Arrangøren­e var godt fornøyd med årets første utgave av «Sommer i Farsund».

– Siden det ikke ble noe av Kaperdagen­e, tenkte vi at vi måtte få til et eller annet. Selv om «Sommer i Farsund» ikke en gang er en light-versjon av Kaperdagen­e, så skjer det i alle fall noe disse dagene. Det blir en veldig annerledes sommer. Sånn må det bare bli i år, sier Svein Olav Pedersen.

Det var Tor Arve Barøy, André Nedland og Kjell Are Kvinlaug som var førstemann ut på scenen under årets «Sommer i Farsund».

– Det er godt å vaere i gang igjen. Dette er faktisk første gangen vi opptrer sammen ute blant folk etter at Norge ble stengt ned i mars, sier Barøy.

Trioen fremførte den ene kjente låten etter den andre.

– Dette er musikk etter min smak, kunne Svein Stang, kjent fra TV 2-serien om Petter uteligger konstatere fornøyd fra sin utkikkspla­ss. Han har bodd i kommunen de siste to årene.

Onsdager og lørdager

«Sommer i Farsund» vil finne sted onsdager og lørdager, i tillegg til en gospelguds­tjeneste 12. juli, som Farsund menighet arrangerer.

Neste arrangemen­t er førstkomme­nde onsdag, når det blir Motdag, med konsert med Hans Inge Fagervik. Av andre artister som skal opptre i sommer er blant annet Kjell Elvis, Lista trekkspill­klubb, Farsund janitsjar, Kjellemann, Spindsguda­n og Katrine Tollisen og Simen Paus Sangolt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway