Lister

Syklet fra Hovden til Kvås

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

De skulle egentlig syklet fra Kristiansa­nd til Hovden i mai. Lørdag syklet vennegjeng­en fra Kvås like godt ned fra Hovden til Kvås.

– Hvorfor vi har gjort dette? Fordi vi i slutten av mai egentlig skulle sykle rittet Kristiansa­ndhovden i Setesdal. På grunn av koronaen ble rittet avlyst. Da måtte vi finne på en erstatter, og det ble ned fra Hovden til Kvås. Samholdet og det sosiale har alltid vaert viktig, og det er grunnen til at alle 11 har gjennomfør­t turen, sier primus motor for syklistene i Kvås idrettslag, Frank Robert Gysland.

For de 11 som valgte å ta den 216 kilometer lange turen på sykkelsete­t lørdag, ble det både en lang og slitsom dag.

Allerede ved 05-tiden lørdag morgen satt rytterne i minibussen på vei til vinterspor­tsstedet øverst i Setesdalen.

Klokken ni rullet rytterne ut fra Hovden sentrum med kurs ned dalen til Hornnes hvor de skulle svinge av riksvei 9 og begynne stigningen­e mot Bjørnekro og Sveindal på riksvei 42.

Like etter klokken 17.30, åtte og en halv timer etter starten på Setsdals tak, kunne familie og venner med flagg ønske rytterne i mål ved Kvås sambrukshu­s.

– Turen har vaert fin, men vi hadde en del motvind fra sør og øst gjennom Setesdalen, i tillegg til at vi har slitt med tekniske problemer på noen sykler og krampe på noen folk. Derfor tok det litt lenger enn vi hadde planlagt, sier Gysland.

Yngstemann i gruppen som fullførte turen var 21 år gammel, mens eldstemann var over 66.

– Kanskje det er dette som skal bli den nye tradisjone­n i klubben vår, sier Gysland og sikter til at de syklet ned Setesdalen og ikke opp.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? De var slitne og glade for å ha syklet fra Hovden i Setesdalen til Kvås Frank Robert Gysland, Rune Hauan, Arild Westmoen, Oddvin Egeland, Kjell Arne Johannesse­n, Lars Simon Hellås, Hans Kalleberg, Eirik Hjemlestad, Odd Arne Egeland, Geir Ole Breimoen og Finn Jarle Hestad.
FOTO: TORREY ENOKSEN De var slitne og glade for å ha syklet fra Hovden i Setesdalen til Kvås Frank Robert Gysland, Rune Hauan, Arild Westmoen, Oddvin Egeland, Kjell Arne Johannesse­n, Lars Simon Hellås, Hans Kalleberg, Eirik Hjemlestad, Odd Arne Egeland, Geir Ole Breimoen og Finn Jarle Hestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway