Lister

- På tre uker har dette blitt veldig bra

Erik Alfreds oppfinnerp­ark åpnet onsdag i Lyngdal. Mange møtte opp for å teste ut de mange oppfinnels­ene.

- RUBEN DUVOLD ruben@lister24.no

– Det er veldig deilig å vaere i gang. Nå har jeg bare lyst til å gå rundt å se på barna ha det gøy, forteller oppfinner Erik Alfred Tesaker.

Vil lage oppfinnerl­and

Onsdag åpnet oppfinnerp­arken til Erik Alfred, som kanskje er best kjent fra Farmen kjendis hvor han stakk av med seieren tidligere i år og fra egen serie på NRK. Selv har han mange andre planer også etter denne parken.

– Dette er en pop-up oppfinnerp­ark bare for sommeren som etter hvert har blitt ganske stor. Planen på lang sikt er å lage et mye større oppfinnerl­and. Vi vet enda ikke hvor det skal vaere, men det er det som er meningen.

– Jeg tenkte at tre uker var kjempegod tid til å rigge opp, og derfor hadde jeg tenkt til å bygge en hel masse. Jeg får også veldig mange gode idéer mens jeg holder på, så det ble ganske mye til slutt, forteller Tesaker.

Skyting av koronaviru­s

I parken er det alt fra skytebane med blyanter, til vaffelsnur­re og galleri fra mange andre oppfinnels­er som har blitt laget. Erik Alfred tror likevel skyting blir det mest populaere.

– En ting jeg har gledet meg lenge til var å bygge den mekaniske skytebanen hvor man skal skyte ned koronaviru­sene som dukker opp. Skyting er alltid gøy, sier han og fortsetter:

– Vi har også et oppfinneri hvor folk kan tegne egne oppfinnels­er. Jeg har lyst til å kanskje prøve å bygge noen av de oppfinnels­ene de tegner opp og tilføre dem rundt i løpet av sommeren. Er det noen veldig gode idéer så kanskje de kommer inn i oppfinnerl­and også.

Begrenset til 200 personer

Parken har ansatt 16 sommervika­rer, med ti stykker på dagtid som er med og hjelper til. I tillegg har antallet folk i parken om gangen, på grunn av koronarest­riksjoner, blitt holdt til 200.

– Vi skulle gjerne hatt flere folk, men ting har blitt litt annerledes i disse tider, når det kommer til antallet folk som kan vaere med.

– På tre uker har dette blitt veldig bra. Jeg er stolt av hele gjengen her. Det er ikke bare meg som er med på dette, men et stort apparat med mange flinke folk som hjelper til, noe som gjør det ti ganger bedre.

Det er veldig deilig å vaere i gang

Erik Alfred Tesaker

 ??  ??
 ?? FOTO: RUBEN DUVOLD ?? Erik Alfred Tesaker snurrer hjulet som gjør at barna kan skyte ned Koronaviru­sene som dukker opp.
FOTO: RUBEN DUVOLD Erik Alfred Tesaker snurrer hjulet som gjør at barna kan skyte ned Koronaviru­sene som dukker opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway