Lister

Medlemmene betaler gjelden til Dyrskuet

Under tirsdagens årsmøte i Lyngdal Markedsfor­ening var både fremtiden og gjelden til Dyrskuet blant punktene som ble diskutert.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Side 5

– Jeg vil si at møtet endte godt. Det har vaert en kveld med mye inntrykk, men samtidig er vi enige om at styret her jobber for at foreningen skal bestå. Dette er noe medlemmene også virker å vaere på lag med og ønsker dette, sier formann Morten Tønnessen.

Stor gjeld

For selv om regnskapet for 2019 viser et lite overskudd, baerer det preg av en stor gjeld. Noe av det første de vil prioritere er å få slettet gjelden til Dyrskuet på 600.000 kroner. For å betjene dette lånet var det på møtet enighet om at hver bedrift spytter i 5.000 kroner hver ekstra for å komme i mål med denne posten.

– Først og fremst ønsker vi å gjøre opp postene opp mot Dyrskuet, og dette er noe vi ønsker å informere mer om i et skriv til de medlemmene som ikke var tilstede på dette møtet. Det at dette forslaget kom opp og fikk gjennomsla­g viser velviljen til de som var her i dag, at de ønsker at vi skal rydde opp samtidig som markedsfor­eningen skal bestå. Dersom alle bedriftene betaler denne summen, vil det vaere nok til å betale gjelden til Dyrskuet, sier Tønnessen.

Ny daglig leder

Han legger ikke skjul på at utfordring­ene rundt gjelden spesielt til Dyrskuet, som jo i stor grad baserer seg på frivillig arbeid, har tynget på dem.

– Det har vaert fryktelig krevende for oss i styret, og er noe vi har jobbet veldig mye med. Det skal bli godt å få løst opp dette slik at begge foreningen­e kan jobbe videre med det gode arbeidet de gjør for Lyngdal, sier Tønnessen.

I tillegg ble det gjort endringer i administra­sjonen hvor Mette Frøytland går inn som konstituer­ende daglig leder i en 50 prosent stilling mens forgjenger­en går inn i en 40 prosent stilling som vaktmester. I første omgang vil dette gjelde som en midlertidi­g løsning ut året.

– Så vil det bli opp til det nye styret, som velges på et ekstraordi­naert årsmøte i august, å velge løsninger for 2021 og videre. Frem til det nye styret er valgt vil sittende styre jobbe med å sørge for at alt blir ryddet opp i og at det blir greit for alle. Vi har hele veien ønsket å løse ting på en best mulig må for medlemmene våre, og det har blitt lagt ned uhyggelig mange timer for å få til dette, sier Tønnessen.

– Et bra møte

Flere naeringsdr­ivende i Lyngdal var tilstede på møtet som varte i rundt fire timer, og hvor styret fikk flere tilbakemel­dinger på hvordan de har opplevd situasjone­n den senere tiden. Da møtet var over virket de fleste å vaere brukbart fornøyde med det som kom ut av det.

– Jeg vil oppsummere dette som et bra møte hvor vi fikk avklart en del ting som var veldig viktig for oss medlemmer. Dette gir grunn til stor optimisme for veien videre for markedsfor­eningen. Når det gjelder planen styret la frem for veien videre, så synes jeg at grunnplane­n er veldig bra. Samtidig var det som kom fremblant medlemmene her veldig bra og kreativt. Når man slår sammen de to tingene, så har vi grunn til å vaere optimistis­ke og se lyst fremover. Det er helt klart at dette er et problem som er forbigåend­e. Dette skal vi klare sammen, og det er jeg veldig glad for, sier Rene Søvik, som driver frisørsalo­ng i Alleen.

Dersom alle bedriftene betaler denne summen, vil det vaere nok til å betale gjelden til Dyrskuet Morten Tønnessen

 ??  ??
 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? Styreleder i Lyngdal Markedsfor­ening er fornøyd med utfallet av årsmøtet.
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD Styreleder i Lyngdal Markedsfor­ening er fornøyd med utfallet av årsmøtet.
 ??  ?? Mette Frøytland blir daglig leder på ubestemt tid i en 50 prosents stilling.
Mette Frøytland blir daglig leder på ubestemt tid i en 50 prosents stilling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway