Lister

- Kan bli holdt stengt en god stund

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Storgaten vil ikke bli åpnet for trafikk igjen før muren som slår sprekker er utbedret.

Som Lister24 skrev 21. juni har det falt ned et par steiner og det er bekymring for om muren skal rase. Dermed er veien nå stengt av sikkerhets­messige årsaker knyttet til denne rasfaren. I forrige uke fikk kommunalsj­ef Sten Otto Tjørve rapporten han ventet på fra geoteknike­ren som var på befaring i området. I korte trekk sier denne at muren enten må sikres eller rives.

– Vi har nå sendt ut pålegg til grunneier om forholdene og hva rapporten sier. Nå blir det opp til grunneier å følge opp dette. Rapporten har blant fire forslag til utbedrings­tiltak, sa Tjørve i forrige uke.

Tre av de fire forslagene innebaerer riving av eksisteren­de mur og med tre ulike forslag til erstatning. Det siste forslaget innebaerer etablering av ny armert betongvegg (ensidig forskaling) på utsiden av dagens mur som forankres i fjell eller løsmasse i bakkant.

– Vi tør ikke å åpne opp veien slik situasjone­n er her. Muren må rives eller sikres før vi kan gjøre det, sa Tjørve.

Nå er det klart grunneier har klaget på pålegget. Grunneier mener vannlekkas­jen i desember, samt tunge kjøretøy forbi huset er grunnen til skadene, ikke manglende vedlikehol­d.

– Det betyr at saken blir sendt tilbake igjen til teknisk drift for behandling av klagen. Blir den avvist, blir det opp til Fylkesmann­en å avgjøre saken. Dette kan ta tid, sier enhetslede­r Jan Hornung.

– Så veien blir stengt en stund til?

– Den kan bli holdt stengt en god stund til, ja. Vi vet ikke sikkert.

 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? Det er satt opp sperring før muren og skilt som forteller at veien er midlertidi­g stengt.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA Det er satt opp sperring før muren og skilt som forteller at veien er midlertidi­g stengt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway