Lister

Sykkelpark midt i Lyngdal sentrum

- RUBEN DUVOLD ruben@lister24.no

I sentrumsgå­rden blir det nå satt opp en sykkelpark for barn fra tolv år og nedover.

Parken skal etter planen stå klar allerede i løpet av neste uke.

– Vi tenkte at det kan vaere veldig greit å ha en isbane der på vinteren, som vi har hatt en stund, og nå også gjøre den om til en sykkelbane på sommeren, forteller Karl Igland fra Sentrumsgå­rden.

Sentrumsgå­rden fikk forrige uke 29.250 kroner i naeringsfo­nd fra kommunen. Halvparten av disse pengene skal de bruke på denne parken. Karl Igland fra Sentrumsgå­rden påpeker at det finnes slike sykkelpark­er flere steder i Norge som har gått bra, og som inspirasjo­nen har kommet fra.

– Jeg har tatt inspirasjo­n fra å ha vaert rundt og reist, også sett at det alltid er noe slikt for barn, bevegelse trekker folk, og da er dette et smart tiltak.

– I Asker har de hatt en sykkelpark i mange år midt i sentrum, så vi har lyst til å gjøre noe av det samme her. De er veldig fornøyde med den sykkelpark­en de har laget der borte, og har ikke hatt noen alvorlige skader, noe som lover bra også for den parken vi har tenkt til å sette opp.

I tillegg til pengene Sentrumsgå­rden fikk fra naeringsfo­ndet, vil også Birkeland bruk a/s og Byggvell stå for alle kostnader når det gjelder materialer, mens Lyngdalsfi­rmaet QLY skal stå for selve byggingen. Kristian Kristensen fra Birkeland bruk sier han er glad for at flere firmaer i Lyngdal kommune kan komme sammen for å bidra for at Lyngdal kan bli mer attraktivt.

– Vi ser veldig mange fordeler av å se hele Lyngdal som et felles marked, og har da veldig lyst til å vaere med å støtte opp når noe slikt skal bygges for barna.

– De modulene som bygges skal gjøre at det vil vaere enkelt og greit å fjerne dem på vinterstid. De lages med tanke på å skulle lagres bort.

Sentrumsgå­rden har lenge tenkt på å ha en eller annen form for aktivitet på sommeren, i det området som på vinteren brukes til å stå på skøyter. Karl Igland håper denne banen kan gjøre at barna drar med seg familien ut av huset og inn til sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway