Lister

Så gikk det som det måtte...

- Elin Kvelland, Senterpart­iet.

I media har det den siste tiden vaert full «krig « mellom de små og de store partiene i Lyngdal. Vi leser om øyne som naermest faller ut i høyregrupp­a. I KRF er de lei seg ,og triste , fordi V, Ap og R antyder at de har glemt de svakeste i samfunnet og at de slettes ikke vil hjelpe de mest sårbare , det vil si barn ,unge og eldre.

På sidelinja sitter vi i SP og leser disse innleggene. Heldigvis så har vi både øyne og ører fremdeles på plass ,så sånt sett er vi ganske så oppegående. Og at noen rett og slett sier at de ikke vil mer i politikken, ja det tar vi med en klype salt.

I forrige periode ,i Lyngdal kommunesty­re ,har Høyre og KRF hatt flertallet. De gikk inn i det nye kommunesty­ret - etter valget i fjor høst - med et nytt flertall. Demokratie­t talte. Den nye storkommun­en ville ha det sånn. For å si det enkelt; så ble de aller fleste store, tunge sakene avgjort i kommunesty­ret i forrige periode med 15 mot 14 stemmer. Etter kommunesam­menslåinge­n er det samme flertallet 18 -17.Sånn er det bare.

At to såpass ulike partier kan vaere så unisone i viktige, tunge avgjørelse­r, det forundrer nok mange. Aner vi en pisk?

At to såpass ulike partier kan vaere så unisone i viktige, tunge avgjørelse­r, det forundrer nok mange.

Penger er roten til alt ondt ,sies det i et gammelt ordtak. Her tror jeg at samtlige 35 vil vaere enige, men penger er også roten til mye godt. Problemet er bare hvordan de midlene som er tilgjengel­ige blir disponert.

Roger Abusland,høyre, sier det så klokelig i Lister-avisen 26 juni, sitat:

«Ingen (verken privatpers­oner eller kommuner) kan over tid bruke penger som de ikke har - det vil på sikt ramme de svakeste virkelig hardt når regningen skal betales» Kanskje burde dette vaert tenkt på tidligere? Hvem som har trumfa gjennom de,unnskyld, halvgale investerin­gene som er gjort i kommunen de siste årene, det repeterer jeg ikke her,men de to som kalte seg seierherre­r,etter at de naermest etter et benkeforsl­ag fikk omgjort vedtak angående plassering av det nye helsehuset ,de velger jeg å minne om. «H+KRF =sant» ble brukt som overskrift i avisene i valgtida. Det er enda ikke slutt og dessverre fremdeles sant.

Jeg minner også om at da jeg for cirka fem år siden kom inn i Senterpart­iet, så var det avsatt cirka 70 millioner til renovering /ombygging på det tidligere omsorgsent­eret i Lyngdal. Hvor naerme denne summen,bare overskride­lsene på det nye helsehuset kommer, ja det gjenstår å se.

Men, en ting er som er helt sikkert i Lyngdal, alle 35 kommunesty­rerepresen­tanter vil det aller beste for alle innbyggere i kommunen. Det er metodene for å få det til som det strides om. Nå som krisa er et faktum, bør vi ikke da heller prøve å legge til side prinsipper og skjulte agendaer og prøve etter beste evne å enes om det som vil gagne kommunen best.

Et nytt valg om tre år vil vise om konstellas­jonen i kommunesty­ret er det Lyngdalsfo­lk er fornøyd med.

Om resultatet blir som nå, vil tiden vise. Men en ting er helt sikkert. Vi som er blant de 17 i kommunesty­ret, vi gir oss aldri.

God sommer.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ??
FOTO: TOM ARILD STØLE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway