Lister

Hundeklubb markerte 35-årsjubileu­m

Farsund og Lyngdal Hundeklubb markerte lørdag sitt 35-årsjubileu­m med en markering på stadion i Kjørestad.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Da ble det arrangert hundesprin­t (60 meter) fordelt på store hunder (over 40 cm) og små hunder (under 40 cm) og en valpeklass­e. Klubben arrangerte også natursti om hunderelat­erte temaer, alt fra hunder på film og tv, til lover og regler, rase standarder og hundens fysikk. Det var også mulighet for å prøve agility og rally, skriver Torunn Refve i en e-post til Lister24.

Hundeklubb­en har stadion i Kjørestad som sitt treningsom­råde hvor de ukentlig trener på utstilling/sosialiser­ing, agility, rally og lydighet.

– Vi er rundt 100 medlemmer og noen er svaert aktive og er stadig ute og konkurrere­r både på utstilling, agility, rally og i lydighet. Noen trener, kun for å aktivisere hunden. Vi er en klubb med felles interesse for hund. Vi ønsker at både hund og eier skal ha det gøy på trening, uansett nivå, valp eller voksen, rase eller blanding. I klubben heier vi og hjelper hverandre, både på treninger og konkurrans­er, skriver Refve videre.

I 1985 ble Farsund og Lyngdal Hundeklubb stiftet av noen entusiaste­r, og i starten var det lydighetst­reninger som stod i fokus.

– Utover på 1990-tallet ble Agility, som er et hinderløp hvor hunden skal forsere forskjelli­ge hinder, og hvor det i konkurrans­er er tre vanskeligh­etsgrader, og Rally lydighet mer populaert rundt om i landet. Farsund og Lyngdal hundeklubb fikk laget agilityban­e på dugnad. Den ble utslitt, og klubben har nå en godkjent konkurrans­ebane, skriver Refve.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Her er det Tinka som fikk prøve litt agility.
FOTO: PRIVAT Her er det Tinka som fikk prøve litt agility.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway