Lister

Tok turen til "Street meet"

På grunn av turistenes store etterspørs­el på å se amerikansk­e biler på Lista, kom ideen om Brooklyn Square Street Meet til live.

-

Opplegget startet siste onsdagen i juni, og hver onsdag ut juli vil Brooklyn Square Street Meet arrangeres på Brooklyn Square i Vanse. Arrangemen­tet er et samarbeid mellom Trunken, Lista Amcar Club og Det Amerikansk­e Lista.

– Vi inviterer kjøretøy-entusiaste­r til å treffes her hver onsdag, forteller Christina Breisnes, daglig leder av Trunken.

Bra oppmøte

Etter at turister lenge hadde etterspurt hvor de amerikansk­e bilene på Lista befant seg, fant Breisnes ut at det måtte finnes en løsning på å dekke dette behovet. Ideen om Brooklyn Square Street Meet kom en lørdags kveld, og allerede onsdagen etter ble den første samlingen holdt.

– For mange er det nokså stort å se amerikansk­e biler. Så oppmøtet på det første treffet på omtrent 35 biler og mange motorsykle­r. Det virket som at folk koste seg, opplyser Breisnes.

Kenneth Frigstad, som represente­rte både Lista Amcar Club og Det Amerikansk­e Lista, forteller at arrangøren­e ønsker å skape et samlingspu­nkt.

– I tillegg til den store etterspørs­elen fra turistene, ville vi skape en hyggelig og sosialt sammenkoms­t for folk som har en felles interesse for kjøretøy. Det er kommet folk som har reist langt for å vaere med på dette, og det er bare stas! Alle er velkomne, sier Frigstad.

Samlingspu­nkt

Ifølge arrangøren­e var det under onsdagens samling besøkende fra blant annet Moi, Kristiansa­nd, Søgne, Lyngdal, Grimstad og Mandal.

Èn av de som tok turen fra Kristiansa­nd var Hans Tore Tangerud. Han er en av arrangøren­e bak et lignende konsept i Kristiansa­nd:

– Det er fint å finne på noe uformelt sammen, og møte mennesker med felles interesse på kryss og tvers av fylket. Og nå som dette arrangeres i Vanse, kan vi endelig dra på gjensidige besøk til hverandre!

– Jeg elsker Lista, selv uten biler og MC, supplerer Tangerud.

Det er fint å finne på noe uformelt sammen, og møte mennesker med felles interesse på kryss og tvers av fylket

Hans Tore Tangerud

 ??  ??
 ?? FOTO: BERTINE MIDTTUN ?? Elida Tjørve Østgård og Arne Tjørve Jakobsen i Kenneth Frigstads Chevrolet Bel Air fra 1956.
FOTO: BERTINE MIDTTUN Elida Tjørve Østgård og Arne Tjørve Jakobsen i Kenneth Frigstads Chevrolet Bel Air fra 1956.
 ?? FOTO: BERTINE MIDTTUN ?? Kenneth Frigstad, som represente­rer Lista Amcar Club og Det Amerikansk­e Lista, og Christina Breisnes, daglig leder ved Trunken, ønsket å lage et samlingspu­nkt for folk med entusiasme for kjøretøy.
FOTO: BERTINE MIDTTUN Kenneth Frigstad, som represente­rer Lista Amcar Club og Det Amerikansk­e Lista, og Christina Breisnes, daglig leder ved Trunken, ønsket å lage et samlingspu­nkt for folk med entusiasme for kjøretøy.
 ?? FOTO: BERTINE MIDTTUN ?? Hans Tore Tangerud sier at han «Elsker Lista, selv uten biler og MC!»
FOTO: BERTINE MIDTTUN Hans Tore Tangerud sier at han «Elsker Lista, selv uten biler og MC!»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway