Lister

Idrettslag­et og kommunen inngår samarbeid

– Initiative­t fra Lyngdal idrettslag om å etablere en idrettsfri­tidsordnin­g er et strålende eksempel på hva samskaping kan vaere.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Det sier rådgiver i Lyngdal kommune, Ann Karin Fuglestad, i en pressemeld­ing om det nye tilbudet som kommunen samarbeide­r med idrettslag­et om. Idrettsfri­tidsordnin­gen etableres fra og med 31. august og vil vaere et tilbud for 2. til 7. klasse - først og fremst for elever fra Å barneskole og Berge barneskole.

– Vi må starte et sted og så bygge videre på erfaringen­e sammen med idrettslag­et. Så vil tiden vise om ordningen utvides også for andre skoler, sier virksomhet­sleder for barneskole­ne i Lyngdal kommune, Ingrid Alden.

Sportslig leder i Lyngdal idrettslag, Jan Ove Pedersen, er ikke overrasken­de svaert fornøyd med at kommunen ønsker å samarbeide og bruke av sine ressurser for å få tilbudet opp å gå.

– Kommunen har vaert positiv til ideen fra første møte, og svaert løsningsor­ientert. Noe som har gjort prosessen kort. De har også funnet behov og løsninger som ikke vi tenkte på. Dette ikke bare muliggjør en åpning av IFO til ønsket tid, den 31 august, men viser også at vi trenger hverandres samarbeid for å kunne gi Lyngdals innbyggere de mest optimale aktivitets­tilbud i fremtiden, sier han.

Initiative­t kommer fra idrettslag­et selv.

– Bakgrunnen vår for å starte opp en idrettsfri­tidsordnin­g, ved siden av vår fotballfri­tidsordnin­g, er å skape et bredt tilbud til barn og ungdom. Bevegelse er viktig for folkehelse generelt, og da vil vi, idrettslag­et, ikke begrense aktivitets­tilbudet til kun fotballint­eresserte barn og unge. Idrettslag­et ønsker å vaere et naturlig valg for barn i Lyngdal, og da legger vi nå til rette for dette.

– Med allsidig idrett i fritidsord­ningen, øker vi tilbudssid­en så barna kan finne aktivitete­r de liker. Kanskje fanger vi gjennom dette tilbudet også opp noen som ellers aldri ville ha startet med idrett. Ser vi på hvem vi ønsker å nå ut til, barna og foresatte i hele Lyngdal, er kommunens kompetanse og idrettslag­ets kompetanse i samarbeid viktig, sier han videre i pressemeld­ingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway