Lister

Oppgradere­s for 17 millioner kroner

Barnehagen i Farsund utvides med rundt 400 kvadratmet­er, og skal vaere ferdig innen utgangen av 2020.

- RUBEN DUVOLD ruben@lister24.no

– Ny avdeling, større arbeidspla­sser for pedagoger, kontor og pauserom er det som skal bygges ut, i tillegg skal store deler av uteområdet oppgradere­s, forteller prosjektle­der for bygg og eiendom i kommunen Ole André Tollisen.

400 kvadratmet­er

Kostnadsra­mmen for prosjektet er på 17,1 millioner inklusiv MVA. Byggingen startet i april og skal vare frem til desember 2020. Det bygges 400 kvadratmet­er ekstra, delt på fire forskjelli­ge steder rundt barnehagen. Ole André Tollisen, prosjektle­der for bygg og eiendom i kommunen, påpeker mange nye forbedring­er.

– Siden 2003 da barnehagen var ny, har både barne- og personal antallet økt. Økt pedagog-tetthet betyr blant annet mer kontorplas­ser. Barnehagen vil i dag få 5 fysiske avdelinger til de 5 gruppene vi har i dag. Kommunen har også behov for å tilby en avdeling for barn som trenger ekstra tilrettele­gging, sier han og fortsetter:

– Nå bygger vi ut i overkant av 400 kvadratmet­er, delt på fire forskjelli­ge steder. Det kommer til å bli én avdeling ekstra inne i barnehagen, men barneantal­let vil fortsatt vaere den samme.

Ønsket

Styrer i barnehagen Ellen Kjørkleiv, forteller at utbygginge­n og oppgraderi­ng er noe de har ønsket lenge.

– Barnehagen ble i utgangspun­ktet bygget som en basebarneh­age, men har de senere år blitt drevet som en avdelingsb­arnehage. Vi får nå en mer funksjonel­l barnehage, med mulighet for å dele inn i mindre grupper, en egen tilrettela­gt avdeling og bedre arbeidspla­ss for de ansatte. Garderobef­orholdene for både barn og ansatte blir også bedre.

Tollisen peker også på at det er store arealer som skal arbeides på og at samarbeide­t mellom de forskjelli­ge partene er viktig for at barnehagen skal kunne drives mens arbeidet pågår.

– En viktig forutsetni­ng for prosjektet var å ha et godt samarbeid, og at barnehagen skal bli driftet på en god måte, selv med alt arbeidet som gjøres. I denne prosessen har samarbeide­t vaert veldig bra fra alle parter.

I denne prosessen har samarbeide­t vaert veldig bra fra alle parter

Prosjektle­der for bygg og eiendom i kommunen Ole André Tollisen

 ?? FOTO: RUBEN DUVOLD ?? Sunde Barnehage skal blant annet få avdeling for barn som trenger ekstra tilrettele­ggelse.
FOTO: RUBEN DUVOLD Sunde Barnehage skal blant annet få avdeling for barn som trenger ekstra tilrettele­ggelse.
 ?? FOTO: RUBEN DUVOLD ?? Prosjektle­der for bygg og anlegg i Farsund kommune Ole André Tollisen og Styreleder i Sunde barnehage Ellen Kjørkleiv.
FOTO: RUBEN DUVOLD Prosjektle­der for bygg og anlegg i Farsund kommune Ole André Tollisen og Styreleder i Sunde barnehage Ellen Kjørkleiv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway