Lister

Fikk Oftebro klar for stor filmrolle

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Alexander Hagen gjorde Jakob Oftebro klar for rollen som Charles Braude i filmen «Den største forbrytels­en», som Hagen også får en liten rolle i.

«Den største forbrytels­en» er en bok som i desember blir til film med samme navn, basert på virkelige hendelser om hva som skjedde da norske jøder ble sendt til Auschwitz under andre verdenskri­g. I filmen spiller Jakob Oftebro rollen som Charles Braude, en av landets dyktigste boksere, som ble pågrepet som følge av sitt jødiske opphav under krigen. Braude var en av Norges beste boksere på denne tiden. Av den grunn har Oftebro gått i laere hos Flekkefjor­d-bokseren Alexander Hagen for å gjøre seg klar for rollen.

– Han var utrolig laerevilli­g. Man tenker kanskje at skuespille­re bare må laere seg noen linjer, men han gikk virkelig all in for å bli bedre. Veldig imponerend­e, sier Hagen.

Flekkefjor­d-bokseren får selv en liten rolle i filmen, som nettopp bokser.

– Jeg sier ingenting i filmen, men jeg tror jeg er med i en ganske stor scene der. Vi får se hvordan sluttresul­tatet blir.

– Ga det mersmak?

– Jeg vet ikke helt. Du skal ha god tålmodighe­t for å drive med det. Bare den scenen jeg var med i, tok en hel dag å filme, svarer han.

Foreløpig er det kun boksing som er aktuelt å drive med for Hagen. Men her er det nå full stopp.

– Jeg får jo trent to ganger om dagen, men korona-situasjone­n har ført til at det ikke blir noen kamper. Vi får jo ikke inn noen til Norge og alle som skal bokse kamper må dopingtest­es 60 dager tidligere. Skal denne gjennomfør­es må dopingkont­rollørene i karantene. Så det er litt utfordrend­e, men jeg håper på en kamp til høsten.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Jakob Oftebro og Alexander Hagen på trening sammen i Oslo.
FOTO: PRIVAT Jakob Oftebro og Alexander Hagen på trening sammen i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway