Lister

Åpner utstilling med lokale malerier

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Lørdag åpner kunstneren Inger Saltaag utstilling­en «Havland» på Kunstpunkt Lista, hvor flestepart­en av maleriene er malt ute i Lista-landskapet.

– Hun har vaert opptatt av å skildre alle forskjelli­ge lys- stemninger over landskap, hav og sjø - dette i forskjelli­g vaer- og himmelhvel­vinger, og på ulike steder på Lista. Kunstpunkt Lista setter umåtelig pris på at Inger Saltaag har tatt utfordring­en det er å arbeide med maleriet direkte ute i landskapet. Utfordring­en som ligger i fornemmels­en av lys-stemningen­e og atmosfaere­n på stedet, og i det som ligger i å skulle formidle det hennes øye ser, ut i hånden, gjennom penselen til nye malerier. Malerier som gjør at betraktere­n kan kjenne igjen ikke bare landskapet, men også opplevelse­n av dette, skriver Erlend Helling-larsen, Kunstneris­k ansvarlig for Kunstpunkt Lista, i en pressemeld­ing.

Ifølge pressemeld­ingen har Saltaag, som er født i Mandal men som i dag bor i Kristiansa­nd, sin maleriske oppdragels­e innen den franske maleritrad­isjonen med røtter tilbake til Henri Matisse. I utstilling­en og prosjektet «Havland» kombinerer hun denne oppdragels­en med arbeidsmet­oden til Amandus Nielsen fra Mandal, som skal ha vaert den første maleren i Norge som oppsøkte motivene på stedet og laget studier i det fri.

Utstilling­en vil bli stående frem til 2. august. Under lørdagens åpning vil også komponiste­n og pianisten Alfred Gammelsaet­er urfremføre verket «Klangbilde­r ved havet» opus 27 for klaver, et verk som vil ha utgangspun­kt i naturopple­velser på Lista.

 ?? FOTO: ERLEND HELLING-LARSEN ?? Kunstneren Inger Saltaag stiller ut på Kunstpunkt Lista fra lørdag 4. juli til 2. august.
FOTO: ERLEND HELLING-LARSEN Kunstneren Inger Saltaag stiller ut på Kunstpunkt Lista fra lørdag 4. juli til 2. august.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway