Lister

Politiet flytter fra Gåseholmen i 2021

Eiendomsut­vikler Christian Reme vant kampen om ny politistas­jon. Fra og med neste år vil politiets kontorer ligge i Lauervik Terrasse.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

Det har lenge vaert spekulert hvor det nye politikont­oret skulle ligge, men nå er det klart politiet har tildelt kontrakt til AEJ Eiendom AS for nytt lokale i Lauervik Terrasse i Farsund på nabotomten til blomsterbu­tikken som er der i dag.

15 års leieavtale

- Dette anser jeg som veldig bra å få på plass. Vi har visst at det skulle komme i og med at Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor ble slått sammen i 2018, og når det nå er kommet hittil er vi fornøyde. Jeg ser for meg at det blir en god plass å utføre tjenesten fra, og greit for de ansatte med et nytt bygg som blir fremtidsre­ttet. Det er gledelig for oss at det er avklart, sier fungerende lensmann i Farsund og Lyngdal lensmannsd­istrikt, Svein Kåre Tjomsland, til avisen Lister.

Leieavtale­n vil ha en varighet på 15 år.

– Tilbyderne viste god forståelse for de krav og tilpassing­er som kreves av et moderne og funksjonel­t lensmannsk­ontor. De leverte forslag til gode løsninger, sier prosjektle­der Heidi R. Senstad i Politiets Fellestjen­ester i en pressemeld­ing.

AEJ Eiendom AS eies av EH Holding AS. Lister skrev først av dette selskapet eies av Erik Hansen i Hansen Bygg, men han solgte aksjene til Christian Reme i fjor.

– Veldig fornøyd

– Det har vaert hard og målrettet jobbing for å få denne avtalen i boks. Vi er veldig glad for at det ble oss til slutt, sier Reme til Lister.

Detaljplan­leggingen vil starte etter ferien og byggestart vil bli omtrent ett år før politiet flytter inn, ifølge eiendomsut­vikleren. Den endelige prislappen er ikke klar.

– Vi har et omtrentlig budsjett nå, men det vil jeg ikke gå ut med nå. Vi kan si mer om dette når planene er helt klare i høst, sier Reme, som også eier det gamle Rema 1000-lokalet rett ved.

– Vi har store planer for utvikling av området. Det er ingenting som er klart nå, men det vil skje ting her, sier han.

Tapte kampen

Glastad Farsund AS var blant de som ikke nådde opp i kampen om å tilby politiet lokaler i mange år fremover.

– Vi var med hele veien. Så vidt jeg har forstått var det fem aktuelle steder for politiet, deriblant dagens lokale. Dessverre for oss, så var det noen andre som vant fram, sier daglig leder, Hans Petter Hagen.

- Kunne dere strukket dere lenger?

- Vi har lagt ned masse tid og ressurser rundt planer om å bygge om dagens lokale på Gåseholmen. Vi føler at vi gjorde det vi kunne for å fortsette å ha politiet på Gåseholmen og i bybildet, men de har valgt annerledes. Det er ingen sure miner fra vår side. Vi gratulerer de som vant kontrakten.

Reme innrømmer at de har strukket seg langt for å få avtalen med politiet.

– Helt klart. Det var vi også nødt til denne gangen. For oss er det veldig attraktivt å få politiet på en langsiktig avtale. Det var en hard kamp, med blant annet Glastad om kontrakten, men heldigvis for oss vant vi denne på målstreken.

Vi føler at vi gjorde det vi kunne for å fortsette å ha politiet på Gåseholmen og i bybildet

Hans Petter Hagen

 ??  ??
 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Hit flytter Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor neste år på Lauervik Terrasse.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Hit flytter Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor neste år på Lauervik Terrasse.
 ?? FOTO: AEJ EIENDOM AS/ TROLLVEGG ARKITEKTST­UDIO AS ?? Slik blir politiets nye lokaler.
FOTO: AEJ EIENDOM AS/ TROLLVEGG ARKITEKTST­UDIO AS Slik blir politiets nye lokaler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway