Lister

Nve-avslag for Kvinesheia

-

verk har hatt endelig anleggskon­sesjon i fem år.

– Tiltaket fikk endelig konsesjone­n 30. april 2015, og fristen for å idriftsett­ing av vindkraftv­erket innen 31. desember 2020 er etter vår vurdering tilstrekke­lig tid til å gjennomfør­e prosjektet, skriver NVE blant annet, i brevet som er undertegne­t seksjonsje­f Arne Olsen og direktør Rune Flatby.

NVE legger til at etter at Stortinget har behandlet stortingsm­elding 28, som dreier seg om vindkraft på land, kan Kvinesheia vindkraftv­erk vurderes på nytt av NVE dersom saken blir fremmet i tråd med nye konsesjons­prosesser.

– De fleste vindkraftk­onsesjoner har vilkår om at konsesjone­n faller bort dersom fristen for idriftsett­ing går ut. Dette gjelder ikke konsesjone­n for Kvinesheia vindkraftv­erk. NVE vil vurdere behovet for å gjøre om vilkåret. Konsesjona­eren vil på vanlig måte få forhåndsva­rsel før et eventuelt vedtak om omgjøring, påpekes det.

De skriver videre at vedtaket kan påklages. NVE opplyser at Statkraft dessuten skal orientere aktuelle grunneiere og andre rettighets­havere om vedtaket, og informere de om retten til å på mange måter har stått i spissen mot vindmølleu­tbygging i bygda, har følgende reaksjon:

– Dette er en gledens dag, ikke minst er det bra for hytteeiere og fastboende, som nå endelig kan slå seg til ro.

Han forteller at stortingsf­lertallet mot flere utsettelse­r 19. juni har lagt et grunnlag for avgjørelse­n fra NVE.

– Det hadde jo vaert oppsiktsve­kkende om NVE skulle kommet til et annet resultat, men det er veldig greit at det nå står svart på hvitt at Statkraft ikke får noen utsettelse, sier Runar Nilsen.

– Ikke helt trygg

Det hadde jo vaert oppsiktsve­kkende om NVE skulle kommet til et annet resultat

Ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen, sier han er fornøyd med at NVE har sagt nei til utsettelse.

– Jeg har ikke fått lest brevet fra NVE ennå, men hvis det stemmer så er det bra. Men jeg er ikke helt trygg før Statkraft selv bekrefter at de ikke vil bygge ut, sier Kristensen.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Kvinesheia-prosjektet ser ut til å vaere historie før det i det hele tatt har startet.
FOTO: OLAV HOEL Kvinesheia-prosjektet ser ut til å vaere historie før det i det hele tatt har startet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway