Lister

– Landets tøffeste ordfører

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Velkommen til landets tøffeste ordfører, Jan Kristensen, introduser­te møteleder og generalsek­retaer i Motvind Norge, Rune Haaland.

Fredag arrangerte Motvind Norge folkemøte om «livskvalit­et og vindterror» på Rådhusplas­sen i Lyngdal. Den første til å holde innlegg var Lyngdals ordfører Jan Kristensen.

– Om jeg er den tøffeste vet jeg ikke, men jeg skal i alle fall gjøre mitt (i kampen mot vindmøller) så lenge det er pust i meg, åpnet han.

Han påpekte for eksempel at han mange ganger har følt seg maktesløs i kampen mot møllene.

– Da jeg startet oppropet med ordførere mot vindkraft var vi 33. Nå er vi 76, fra til sammen 356 kommuner, så det går framover, sa Kristensen blant annet.

Avisen fikk også snakket med aktivisten Hans Petter Thue, som gjorde seg bemerket etter at han ble fjernet med makt av politiet under en demonstras­jon mot vindkraftu­tbygging på Haramsøya. Han og hans kone har også sultestrei­ket mot utbygging. For tiden kjører, ifølge Motvind, Thue land og strand rundt for å støtte ordfører Kristensen, for å samle støtte fra enda flere kommuner mot vindkraft.

– Jeg er her for å støtte ordføreren. Vindkraft er svart energi. Hadde det ikke vaert for de såkalte grønne sertifikat­ene, ville vi ikke stått her i dag, sa Thue blant annet.

En av flere lokale motstander­e av vindkraft som var til stede var Svein Hovden fra Lyngdal.

– Nå har fjellet slått sprekker, men det gjelder å holde oppe trykket. Men det har heldigvis skjedd mye bra motstand mot vindkraft i løpet av det siste året. Vi er på rett vei, mente Hovden.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Lyngdals ordfører Jan Kristensen lovet å forsette kampen mot vindmøller på land.
FOTO: BJØRN HOEL Lyngdals ordfører Jan Kristensen lovet å forsette kampen mot vindmøller på land.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway