Lister

Nå kommer posten annenhver hverdag

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Fra og med tirsdag 7. juli går Posten Norge over til å levere brevpost i postkassen­e til husstandan­dene i hele Lister-regionen annenhver hverdag.

– Brevvolume­t er redusert med 70 prosent de siste 20 årene og er nå nede på et nivå hvor dagens ordning med utlevering av brevpost hver hverdag ikke lenger er baerekraft­ig eller samfunnsøk­onomisk lønnsomt, heter det i en pressemeld­ing fra Posten Norge.

Med omlegginge­n til annenhver hverdag vil de aller fleste brevene ifølge pressemeld­ingen vaere fremme hos mottakeren i løpet av to til tre dager, slik som i dag.

– De faerreste vil derfor oppleve store endringer. Vi kan fortsatt sende brev fem dager i uken. Fra 7. juli vil husstanden­e i de nevnte områdene få levert brevpost i postkassen mandag, onsdag og fredag i en uke og tirsdag og torsdag i neste uke, heter det videre i pressemeld­ingen.

Brevpost og pakker vil fortsatt bli levert hver dag til de som har postboks i post i butikk.

– I tillegg vil Posten levere aviser i de områdene Staten har definert i anbudet for avisdistri­busjon, i praksis der avisene selv ikke har avisbud. Pakker vil fortsatt bli levert daglig i sentrum. I de øvrige områdene blir pakker levert ut samme ukedag som brevene omdeles, står det i pressemeld­ingen.

Til å begynne med var det beregnet at 1500 årsverk på landsbasis ville bli overflødig. Siden ble tallet redusert til rundt 1000, blant annet fordi Posten vant anbudet om avisleveri­ng.

– Gjennom godt samarbeid med tillitsval­gte er det funnet løsninger for alle, slik at ingen blir oppsagt. 35 prosent har fått annet arbeid i Posten, avslutter Posten Norge i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Fra tirsdag kommer postbudet annenhver hverdag.
FOTO: CECILIE NILSEN Fra tirsdag kommer postbudet annenhver hverdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway