Lister

Koser seg på campingfer­ie

Campingste­der i Lister merker allerede en pågang av nordmenn som reiser på norgesferi­e i år.

-

Det er en grå søndag på Camp Lyngdal på Kvavik, men barna på campen koser seg til tross for det. En gjeng fra campingen har tatt i bruk lekeplasse­n som byr på et stort utvalg av trampoline­r. Barnelatte­r sprer seg fra trampoline­ne, og dagen blir dermed litt mindre grå.

– Det er «dritgøy» her! Det eneste som er litt kjipt er at det er så mange som vil hoppe på trampoline­ne, så av og til er det evig lang kø, opplyser Benjamin Ållestad.

I dag er det ikke evig lang kø til trampoline­ne, så tiåringen Benjamin kan hoppe så mye han bare vil. Han og broren Mikael viser fram nye triks de har laert seg under oppholdet på Camp Lyngdal.

Faste campere i Lyngdal

– Vi har ikke vaert her så lenge enda. Jeg vet ikke hvor lenge vi skal vaere her, men det blir nok en stund, opplyser lillebror Mikael på åtte år.

Familien Ållestad fra Egersund fikk i fjor en fast plass til campingvog­nen sin på Camp Lyngdal.

– Det er gøy å vaere her! Vi møter nye folk og får nye venner, forklarer Mikael.

Benjamin nikker bekreftend­e og supplerer.

– Jeg prøver alltid å få kontakt med de nye folkene her. Av og til går det ikke, så det blir som det blir. Det er kjedelig når noen bor i telt - da er de her bare noen få netter før de reiser videre!

Økt pågang

Daglig leder for Camp Lyngdal, Bjørnar Mørenskog, melder om god stemning med faste campere.

– Sommeren har startet med god økning på nordmenn. Vi har stor variasjon av gjester fra hytter og leilighete­r, til bobiler og telt. Økningen ser vi i år med nordmenn i bobiler og telt. I juni bruker vi å ha mange utlendinge­r. Bortfallet denne våren av dansker, tyskere og nederlende­re, kompensere­s med økningen av nordmenn. Vi venter et større trykk fra neste uke, og er spent på når Norge åpner grensene igjen, opplyser Mørenskog.

Han forteller videre at det nye bobilområd­et på campen ble ferdigstil­t før sommeren.

– Det er veldig hyggelig når de nye plassene fylles opp på kvelden med bobiler, telt og campingvog­ner, supplerer Mørenskog.

 ?? FOTO: BERTINE MIDTTUN ?? Brødrene Mikael (8) og Benjamin Ållestad (10) er faste campere på Camp Lyngdal.
FOTO: BERTINE MIDTTUN Brødrene Mikael (8) og Benjamin Ållestad (10) er faste campere på Camp Lyngdal.
 ??  ?? Mikael Ållestad synes det er gøy på Camp Lyngdal.
Mikael Ållestad synes det er gøy på Camp Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway