Lister

Luksusfell­en?

- Roger Abusland.

Vi ser av denne ukens leserbrev fra trioen AP, Rødt og Venstre, så har de fortsatt ikke bidratt med annet enn å fortelle hvor de vil bruke mer penger. Dette ble forøvrig bekreftet i disse partienes alternativ­e budsjettfo­rslag som i kommunesty­ret kun fikk 7 av 35 stemmer. I kommunesty­ret ble det på toppen av det hele uttalt fra Venstres representa­nt at han ikke visste hvordan den økte pengebruke­n han foreslo skulle finansiere­s, det overlot han til "økonomene i Høyre å finne ut av!"!

De øvrige partier i Lyngdal kommunesty­re (H, KRF, Sp og FRP) har i det minste tatt inn over seg at man ikke kan bruke mer penger enn inntektene tilsier, og begynt prosessene med å tilpasse aktivitet og tilbud til inntektene.

På budsjettko­nferansen i juli uttalte forøvrig samtlige partier at man ikke så det som aktuelt å innføre eiendomssk­att.

Siden Ap, Rødt og Venstre ikke ønsker å redusere kommunens pengebruk, så frykter jeg at de nå snakker med spaltet tunge - og egentlig bereder grunnen for innføring av eiendomssk­att med de dokumenter­te negative sosiale skjevheter som oppstår som følge av slik ekstra skattleggi­ng.

På TV har vi gjennom flere år kunne følge en serie hvor forbrukerø­konomer fra norske banker besøker privatpers­oner som har gått i "luksusfell­en". I utgangspun­ktet er det dypt tragisk at personlige tragedier og dumskap skal bli Tv-underholdn­ing, men hvis dette gjør at andre privatpers­oner unngår å gå i samme forbruksfe­lla, så er jo det en positiv virkning som gjør at Tv-programmet kan forsvares. Dessverre er det ikke laget noen Tv-serie om kommunal luksusfell­e. Det er mitt og partiene Høyre og KRF sitt ønske at Lyngdal kommune ikke blir første episode i en slik Tv-serie - og vi har derfor tatt initiativ til at kommunens aktivitets­nivå tilpasses inntektene."

Dessverre er det ikke laget noen Tv-serie om kommunal luksusfell­e

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Roger Abusland (Høyre) kommentere­r leserbreve­t fra AP, Rødt og Venstre.
FOTO: MONA WIKØREN Roger Abusland (Høyre) kommentere­r leserbreve­t fra AP, Rødt og Venstre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway