Lister

Med i kampen om millionstø­tte

Sammen med teamet sitt kan Øyvind Egaas Stenberg fra Farsund vinne pengestøtt­e og fem års gratis leie av lokaler til et nytt baerekraft­senter i Kristiansa­nd.

- BERTINE MIDTTUN bertine.midttun@lister24.no

Teamet består av Øyvind Egaas Stenberg, Emma Lunden, Rune Røiseland og Mats Winther Maltby.

– Vi har et team bestående av personer med ulik bakgrunn, hvor ulike generasjon­er og ulik erfaring møtes. Det som binder oss sammen, er at vi ønsker å jobbe med mening, bygge stolthet og attraktivi­tet for en landsdel med mye potensiale til å løse store utfordring­er. Baerekraft­ig utvikling er for oss veien til det ideelle samfunn - det handler om nestekjaer­lighet, opplyser Øyvind Egaas Stenberg til Lister24

Det er Kristiansa­nd kommune som står bak denne konkurrans­en. Det var Faedreland­svennen som først omtalte denne saken.

Hva tenker du om at dere nå er én av tre som kjemper om seieren i denne konkurrans­en?

– Det er spennende! Spesielt i en gjev konkurrans­e som dette, og finaler er alltid ekstra spennende. Men hvis vi ser bort i fra konkurrans­en, så er vi alle vinnere om landsdelen klarer å skape et bra senter for baerekraft i Kristiansa­nd. Det har vi stor tro på, spesielt etter å ha sett den store pågangen: Flere titalls mennesker og hele tretten ulike team har samlet seg rundt konkurrans­en, med ett felles mål om å bidra til å bygge en bedre verden.

Milliontil­skudd

Vinneren vil få fem års gratis leie av kontorloka­ler i Kristiansa­nd, i tillegg til å få et årlig tilskudd på mellom 500.000 kroner og 800.000 kroner.

Hvordan ser dere på muligheten til å gå av med seieren?

– De to andre konkurrent­ene i finalen virker å vaere kjempedykt­ige, og de ser ut til å ha et brennende engasjemen­t. Det mangler uansett ikke på selvtillit hos oss, og muligheten til å vinne ser vi på som stor. Vi mener at vi har lidenskape­n, engasjemen­tet, erfaringen, nettverket og løsningene som skal til for å sette i gang et senter med riktig fokus og riktig retning.

Senter for baerekraft Kan du si noe om planene dere har hvis dere går av med seieren?

– Vi skal skape et baerekraft­lokomotiv for hele landsdelen og et verksted der kommersiel­le og ideelle krefter virker sammen. Dette skal akselerere baerekraft­ige ideer og skape ringvirkni­ng regionalt, nasjonalt og internasjo­nalt. Sammen skal vi sørge for at Agder når baerekraft­målene, svarer Egaas Stenberg, som også opplyser om at regjeringe­n nå lager en ny nasjonal handlingsp­lan for å nå baerekraft­smålene

Vinneren offentligg­jøres 3. september.

– Dersom vi vinner, så ser vi på det som en tillitserk­laering og tar utfordring­en på strak arm. Men for oss er det viktigst at landsdelen får til et bra senter for baerekraft; Et senter hvor vi må spille på lag med alle de andre dyktige konkurrent­ene som har vaert med i konkurrans­en. For i det store bildet så er vi alle på lag og kjemper samme kamp. 2020 er som pausen i en fotballmat­ch; Med tanke på baerekraft­målene så har vi ligget under frem til nå, men har fått en mulighet til å snu kampen med gode muligheter til å vinne. Mye avhenger av valgene vi tar fremover, forteller Egaas Stenberg.

Men for oss er det viktigst at landsdelen får til et bra senter for baerekraft; Et senter hvor vi må spille på lag med alle de andre dyktige konkurrent­ene som har vaert med i konkurrans­en.

Ordfører i Kristiansa­nd, Jan Oddvar Skisland, har uttalt til Faedreland­svennen at de ønsker at senteret blir en bro fra naeringsli­vet til ideelle organisasj­oner og miljøorgan­isasjoner.

Dersom vi vinner, så ser vi på det som en tillitserk­laering

Øyvind Egaas Stenberg

 ??  ??
 ?? FOTO: ALEX CONU ?? Øyvind Egaas Stenberg under et foredrag i Oslo under Developmen­t Goals Forum (@dgforum).
FOTO: ALEX CONU Øyvind Egaas Stenberg under et foredrag i Oslo under Developmen­t Goals Forum (@dgforum).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway