Lister

Helt til topps i pokerturne­ringen

Søndag ettermidda­g gikk Roger Berntsen, som opprinneli­g er fra Farsund, til topps i pokerfesti­valen som ble arrangert i Farsund denne helgen.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Med det kunne han krones som farsundsme­ster i poker.

– Jeg synes det føles bra. Det var artig. Jeg hadde litt forventnin­ger om å gjøre det okei, for jeg er så heldig å bo ved siden av en av Norges beste pokerspill­ere. Selv om jeg ikke spiller aktivt selv, så er det der jeg har fanget opp triksene. Jeg prøver å laere av de beste, og han sa også at han trodde jeg kom til å vinne, og det fikk han jo helt rett i, sier Berntsen.

– Hvordan vil du oppsummere denne helgen for din del?

– Jeg spilte stabilt bra bortsett fra på en hånd en halvtime før det var slutt på lørdag, hvor jeg tapte over halve stacken. Ellers føler jeg at jeg spilte okei. Det var også litt av planen, nemlig å bruke hodet, sier Berntsen.

Sannsynlig­hetsregnin­g

Han er i dag bosatt i Askim, og er til daglig en profilert aksjeanaly­tiker i Netfonds, som i flere år har vaert kjent for sin treffsikke­rhet i sine spådommer om aksjemarke­det. Han legger ikke skjul på at han dro med seg litt erfaringer derfra inn i pokerspill­ingen.

– Mitt favorittfa­g er jo statistikk og sannsynlig­hetsregnin­g. I tillegg har jeg god tålmodighe­t, noe som er litt av nøkkelen også her. Selv om jeg som sagt ikke er en aktiv pokerspill­er, så liker jeg å laere. Så er det definitivt ting fra arbeidshve­rdagen min jeg kan ta med inn i pokerspill­ingen, for det er jo sannsynlig­hetsregnin­g. Gitt at du har kort og ser hva som ligger på bordet, så er jeg relativt god på å beregne odds. Det er jo en fordel, sier Berntsen.

– Kommer du til å spille noe mer poker fremover?

– Nei, jeg kommer ikke til å spille noe mer aktivt etter dette. Hver juli ferierer familien min i Farsund, så jeg tar sikte på å bli med på denne festivalen også til neste år, sier Berntsen.

Premien for å gå av med seieren i helgens Farsund poker, mat og musikkfest­ival, som festivalen heter, var en billett på 800 euro som kan brukes i forbindels­e med poker-nm i Dublin. Denne kan enten brukes selv eller selges.

– Nå må jeg først snakke med naboen min som selvfølgel­ig skal bort til Irland. Om jeg klarer å skaffe barnevakt, så kan det godt vaere at jeg også drar med til Irland og spiller NM. Disse 800 euroene er så vidt jeg vet inngangsbi­lletten for å vaere med i NM, sier Berntsen.

– En verdig vinner

Helgens pokerturne­ring i Farsund var den femte i rekken, og ifølge arrangøren­e har alle blitt vunnet av en lokal spiller.

– Det viser bare at det er et veldig bra nivå på pokerspill­erne i Farsund. Det jeg har sett av Roger denne helgen, så har han spilt stabilt og godt. Han er en verdig vinner, sier Odin Ytterdahl, som er en av de som stod bak arrangemen­tet.

– Hvordan vil du ellers oppsummere denne helgen?

– Den har vaert helt fantastisk. Det har gått smertefrit­t, og folk har vaert fornøyde. Festivalen har vaert fullbooket (120 deltakere, journ. anm), så vi har ingenting å klage på. Det har vaert en kjempesuks­ess, igjen, sier Ytterdahl.

I fredagens «Lady event» var det Susan Strandabu Wisth som gikk til topps.

Gitt at du har kort og ser hva som ligger på bordet, så er jeg relativt god på å beregne odds

Roger Berntsen

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Roger Berntsen med beviset på at han har vunnet helgens turnering.
FOTO: OLAV HOEL Roger Berntsen med beviset på at han har vunnet helgens turnering.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Roger Berntsen (t.v) og Espen Damsgård kjempet til slutt om seieren. Dealer Håvard Svendsvoll til høyre.
FOTO: OLAV HOEL Roger Berntsen (t.v) og Espen Damsgård kjempet til slutt om seieren. Dealer Håvard Svendsvoll til høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway