Lister

– Sjåfører skal nå re-sertifiser­es

-

Brannsjef i Brannvesen­et sør, Knut Berg Bentsen, bekrefter at nye sikkerhets­rutiner er på plass, etter den tragiske utforkjøri­ngen i Kvinesdal i fjor sommer.

Bentsen forteller til Lister at han har stor forståelse for de kvalene som brannbilsj­åfør Glenn Inge Knabenes har gått gjennom de siste 14 månedene, som Lister24 skrev om i helgen.

– Ja, det har jeg absolutt. Vi har for øvrig et veldig godt forhold. Jeg kjenner ham som en sympatisk, robust og reflektert mann. Jeg har vaert tett på ham helt siden jeg begynte i denne stillingen, sier brannsjefe­n.

Han opplyser dessuten at nye tiltak har kommet på plass, etter utforkjøri­ngen i fjor sommer, hvor utryknings­leder Frank Oddvar Thoresen omkom. I ettertid ble det som kjent klart at kun en, nemlig sjåføren, brukte belte.

– For det første er det nå skjerpet fokus på tiltak som allerede har ligget der, for eksempel bruk av bilbelte. Akkurat det hadde nok sklidd litt ut. Men det er slik at alle skal bruke belte, uansett, og det skal på før bilen begynner å kjøre. Det er i første rekke et personlig ansvar. Men det hører med til utryknings­lederens oppgave å påse at alt det sikkerhets­messige er på plass, understrek­er han.

Andre ting som er innført er såkalt re-sertifiser­ing av sjåfører.

– Alle sjåfører skal med jevne mellombrom re-sertifiser­es, og vurderinge­ne av sjåførene skal gjøres av en ekstern aktør. Vi har også lagt inn i budsjettfo­rslaget vårt at sjåførene skal kjøre et minimum antall timer, men ikke nødvendigv­is utrykning, sier han.

Brannsjef Knut Berg Bentsen føyer samtidig til at det jobbes med prosedyrer med oppfølging av involverte etter at en alvorlig hendelse, med bistand fra psykolog eller annen type helseperso­nell.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway