Lister

Mener det er behov for tiltak

Hagekleiva vel har listet opp en rekke forhold som de mener må utbedres på den kommunale Hagehølvei­en på Rom.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Nå ber velforenin­gens styreleder Ann Sherin Skollevold om et klart svar fra Lyngdal kommune om hvordan saken vil bli behandlet videre.

– Hagehølvei­en har i dag for liten veibredde, noe som gjør fremkommel­igheten dårlig. I kryssområd­ene er lastebiler/ vogntog avhengig av å bruke kjøremønst­er der man krysser over i motsatt kjørefelt. Det er også mange steder hvor asfalten har forsvunnet, noe som gjør den reelle veibredden enda mindre, skriver Skollevold blant annet i en e-post til kommunen.

- Store hull

Hun ber om en tilbakemel­ding på om veibredden er dimensjone­rt riktig ut fra antall boliger i Hagekleiva boligfelt, trafikk til Handelspar­kens lagerområd­e, samt all tungtransp­ort som kjører på veien i forbindels­e med vareleveri­ng.

– Asfalten har til tider store hull ettersom tungtransp­ort og store maskiner benytter denne veien, noe som medfører betydelig slitasje. Av den grunn er det stort behov for reasfalter­ing av denne veien, påpeker velforenin­gens styreleder.

Flere forhold

Andre forhold hun omtaler i eposten er gangfeltet ved broen over Hagehølen, som er en del av skoleveien for barn i Hagekleiva.

– Dette gangfeltet oppfyller ikke håndbokas krav for krysningss­teder for gående, skriver hun.

Skollevold viser også til at det mangler skilting av gangfelt i krysset mellom Åsanveien og Hagehølvei­en, at kryssområd­et ved innkjøring­en til Julas lager er for utflytende og at kryssområd­et bak Obs er uoversiktl­ig.

– Hagekleiva vel mener dette er viktige momenter som Lyngdal kommune må ta opp til vurdering, heter det videre i e-posten.

Stort behov for reasfalter­ing av denne veien

styreleder Ann Sherin Skollevold

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Hagekleiva vel er misfornøyd med Hagehølvei­en, og har nå sendt brev til Lyngdal kommune der de lister opp ting de mener må gjøres med veien.
FOTO: TOM ARILD STØLE Hagekleiva vel er misfornøyd med Hagehølvei­en, og har nå sendt brev til Lyngdal kommune der de lister opp ting de mener må gjøres med veien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway