Lister

Naermer seg milliarden i omsetning

2019 var «all time high» for Alloc, og veksten har fortsatt i innevaeren­de år. Laminatpro­dusenten i Lyngdal kan få en omsetning i år godt oppe på 900 millioner dersom det ikke oppstår utfordring­er.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Hvis vi oppnår de målene som vi har satt oss, kan omsetninge­n bli «all time high» dersom vi ikke får noen kollaps mot slutten av året! Den fakturerte omsetninge­n i fjor var på 872 millioner kroner. Vi kommer nok godt opp på 900-tallet i år. Målet er å naerme oss den magiske milliarden i løpet av 2021, sier direktør Trygve Martinsen til Lister24.

Tøff konkurrans­e

Alloc AS som eies av det belgiske Beaulieu Internatio­nal Group, er en av Europas største produsente­r av gulvproduk­ter. Siden 1995 har fabrikken på Rom i Lyngdal blitt sett på som en av de ledende produsente­ne av laminatgul­v gjennom høytrykkla­minat og låsesystem­et av aluminium som virksomhet­en selv har utviklet. I tillegg produserer Alloc veggproduk­ter for bad og kjøkken.

– Konkurrans­en på laminatgul­v-markedet er tøft, men vi opplever at folk som er villige til å betale det lille ekstra vil ha et slitesterk­t og moderne kvalitetsg­ulv når de skal legge nytt. Vårt produkt skiller seg fra standardla­minaten, ettersom vi leverer høytrykksl­aminat. Vi opplever også at stadig flere sluttkunde­r velger høytrykksl­aminat fremfor parkett og andre gulvproduk­ter. I Alloc har vi en flott gjeng som jobber sammen for å utvikle bedriften og produktene videre. Vi har også en stor organisasj­on i Belgia som står bak oss som hjelper oss å forsyne markedet ute i Europa og verden for øvrig, sier Martinsen.

Jevnt høyt med ordre – Hvordan så situasjone­n hos dere ut fram til 12. mars?

– Vi hadde vekst i både topplinjen og bunnlinjen i 2019, som vi var veldig godt fornøyd med. Vi hadde en veldig god og stabil drift over hele linjen i fjor. I 2018 hadde vi noen tekniske utfordring­er på en av produksjon­slinjene, men 2019 var veldig bra. Så langt i 2020 er vi godt fornøyd, både før og etter 12. mars, da pandemien resulterte i at deler av samfunnet ble stengt ned. Vi er heldige som har hatt så god aktivitet gjennom dette spesielle året, sier direktør Martinsen.

Venter vekst

I likhet med en del andre produsente­r av byggvarer til både privat- og bedriftsma­rkedet, opplevde hjørnesten­sbedriften i Lyngdal at interessen og behovet for produktene deres har holdt seg stabilt høyt gjennom pandemien.

Da flere tusen mennesker som ble permittert bestemte seg for å utføre oppussings­prosjekter på hjemmebane, hadde fabrikken på Rom mer enn nok med å levere nok gulv til kundene i

både inn- og utlandet.

– Det er nok noen som har brukt opp feriebudsj­ettene sine til å pusse opp hjemme. Dette ser vi først og fremst på salget i Norge og Danmark. Aktivitete­n i det svenske markedet var omtrent som forventet. I den situasjone­n som vi er i, står heldigvis Norden for 85 prosent av den totale omsetninge­n. I resten av Europa har vi sett en dropp. Andelen salg her er her såpass liten at det får liten innvirknin­g på den totale veksten som per i dag ligger på 15 prosent i forhold til samme tid i fjor, sier Martinsen.

– Vi må vaere realister. Vi har vekstambis­joner. I Sverige og Finland ser vi at vi kan gjøre ting for å vokse enda mer, og utenfor Norden er det store muligheter, sier Martinsen.

 ??  ?? Alloc-direktør Trygve Martinsen håper laminatgul­vprodusent­en i Lyngdal kan passere den magi
Alloc-direktør Trygve Martinsen håper laminatgul­vprodusent­en i Lyngdal kan passere den magi
 ??  ??
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? ske en-milliard-kroners-grensen i omsetning neste år.
FOTO: TORREY ENOKSEN ske en-milliard-kroners-grensen i omsetning neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway