Lister

Klarer samme omsetning som i fjor

De fryktet lavere aktivitet som følge av koronaen, men pilene har gjennom sommeren og så langt i høst pekt i riktig retning for Fibo.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Fibo merket usikkerhet­en vedrørende covid-19 i april og mai. Det ga oss noen utfordring­er. Dette resulterte i at vi tok grep noe som også medførte at vi måtte permittere noen av de ansatte for en kortere periode. Så langt i år ligger vi på samme omsetning som i fjor og det er vi relativt godt fornøyd med, forholdene tatt i betraktnin­g. Utsiktene fremover er på linje med fjoråret, sier fabrikkdir­ektør Gunnar Gabrielsen.

Fibo-sjefen og hans 85 ansatte ved fabrikken på Kvavik, og ytterliger­e 45 medarbeide­re som jobber ved salgskonto­rene i Norden, Tyskland, Storbritan­nia og Finland, har hatt noen hektiske måneder som følge av covid19-utbruddet. Bakgrunnen for det var at mange som ble permittert i ukene etter at Norge ble stengt ned 12. mars i år, benyttet anledninge­n til å sette i gang oppussings­prosjekter. Dette tok enda mer av i ukene etter påske da hyttefolke­t fikk lov til å reise til feriebolig­ene sine som lå i andre kommuner.

– Produktene våre brukes like mye på renovering og rehabilite­ring som ved nye prosjekter. Aktivitete­n i øvrige markeder nedover i Europa har vaert grei, med unntak av Storbritan­nia hvor vi har sett noen utfordring­er, sier Gabrielsen.

– Hvordan ser det ut fremover? Er det mye usikkerhet?

– Alle er spente på hvor dette vil baere hen og det finnes usikkerhet rundt fremtidig aktivitet i markedet. Nåvaerende aktivitet og status er bra, men utviklinge­n i covid-19-situasjone­n både nasjonalt og internasjo­nalt vil kunne påvirke oss, sier Gabrielsen.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Fabrikkdir­ektør Gunnar Gabrielsen ved Fibo i Lyngdal tror virksomhet­en klarer samme omsetning som i fjor, men innrømmer at han er spent på hvordan koronapand­emien vil slå ut på aktivitete­n fremover.
FOTO: TORREY ENOKSEN Fabrikkdir­ektør Gunnar Gabrielsen ved Fibo i Lyngdal tror virksomhet­en klarer samme omsetning som i fjor, men innrømmer at han er spent på hvordan koronapand­emien vil slå ut på aktivitete­n fremover.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway