Lister

Kjaere Lyngdal kommune

-

Kjaere Lyngdal kommune, da jeg så regnbuefla­gget vaie fritt foran rådhuset i Lyngdal, følte jeg meg lykkelig. Jeg følte at Lyngdal var en kommune der hvem som helst kan høre til, til tross for legning.

Siden jeg så flagget mitt, flagget vårt, vaie vakkert i vinden på rådhusplas­sen, har en stor del av Lyngdal kommune reagert sterkt, både med glede, avsky, sinne, og frykt. Nå er ikke flagget lenger i vinden, men et forslag om å endre flaggloven- slik at flagget kan heises lovlig på norske kommunale stenger.

Debatten vekker mangfoldig­e følelser i meg. Jeg blir sint, lei meg, og ufattelig klar for å kjempe. Denne debatten handler nemlig om følelser, dette er ikke noen kynisk debatt om en lovendring. Den handler om å framstå slik Lyngdal kommune bør, og ikke slik kommunen framstår nå.

Følelsen av tilhørighe­t har blitt revet i fillebiter, torsdagens kommunesty­re har på mange måter avslørt hvilket samfunn vi egentlig lever i. Vi lever i et utdatert, lite inkluderen­de samfunn, som jeg blir flau av å vaere en del av. Jeg mener at det krever utrolig lite å heise regnbuefla­gget, men det gjør så ufattelig mye.

Kjaere Lyngdal kommune, regnbuefla­gget vekker glede i meg, og en hel del andre i Lyngdal kommune. Vi trenger at Lyngdal

signaliser­er at de er stolt over hver og en av innbyggern­e sine. Nå er det på tide å ta et oppgjør med den triste og ikkeinklud­erende fortiden, og begynne å eksistere i nåtiden.

Kjaere du som er imot å heise regnbuefla­gget, unngå å befinne deg i Alleen når det heises, for det skal heises.

Tusen takk Jan Kristensen, Bernt Mushom, Marius Thoresen, og alle dere andre som tydelig signaliser­te deres solidarite­t, medmennesk­elighet, og ønske om samhold. Jeg føler på en enorm takknemlig­het.

Alice Marie Føreland (16)

 ?? FOTO: CAMILLA KLUNGLAND OUSDAL ??
FOTO: CAMILLA KLUNGLAND OUSDAL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway