Lister

Borerigg vender tilbake

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Mindre enn fire uker etter at den forlot Fedafjorde­n, kommer boreriggen «Borgland Dolphin» tilbake til Fedafjorde­n torsdag morgen.

– Dette har vaert relativt planlagt, selv om riggen riktignok kommer tilbake litt tidligere enn vi hadde sett for oss da den dro, sier daglig leder Hans Jørgen

Fedog i Green Yards til Lister24 onsdag kveld.

«Borgland Dolphin» ble slept ut Fedafjorde­n 22. august for å gå i gang med et boreoppdra­g for Wellesley Petroleum Norge på norsk sektor i Nordsjøen.

– Tilbakemel­dingene vi har hørt er at riggen har vaert effektiv på oppdrag, og at den ble ferdig med den delen av jobben som skulle gjøres nå. Nå skal vi drive med planlagt vedlikehol­d en periode, før den skal ut på nye oppdrag igjen, forklarer Fedog.

Han anslår at boreriggen i denne omgang vil bli liggende ved Green Yards ved Angholmen i flere måneder.

– Men dersom eierne skulle få nye oppdrag, drar den igjen. For oss er dette utelukkend­e positivt, og en fjaer i hatten. Nå har vi hatt den hos oss tre ganger, og jobben er viktig for oss, sier Hans Jørgen Fedog.

Green Yards på Angholmen har nå 30 fast ansatte, i tillegg til at seks personer fra Green Yards på Kleven jobber på Kvinesdalb­edriften.

– Vi er inne i en positiv utvikling, og skal nå bemanne opp med flere stillinger, sier Fedog.

«Borgland Dolphin» fikk på nyåret oppdrag med å bore en brønn ved Knarr-feltet, 12 mil vest for Florø. I slutten av januar i år, mens riggen lå ved et verft i Florø, skal Petroleums­tilsynet ha avdekket minst 13 avvik på regelverk på riggen. Ifølge E24 skal sikkerhete­n ikke ha vaert godt nok ivaretatt etter at boreriggen ble satt i arbeid.

Riggen lå i opplag i Rosfjorden i Lyngdal i litt over to og et halvt år da den brøt opplag i juni i fjor. Den gang ble den først slept til Green Yards anlegg ved Angholmen for diverse oppgraderi­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway