Lister

Snuplass er blitt møteplass

Førstkomme­nde lørdag blir det åpning og plantedugn­ad i forbindels­e med en nyetablert møteplass på Vesterside­n i Farsund.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Den tidligere snuplassen på Vesterside­n er nå erstattet av en parklignen­de møteplass.

– På formiddage­n lørdag vil velforenin­gen invitere byforening­en og hagelaget til en plantedugn­ad. Deretter kan alle som har lyst oppleve at ordføreren høytidelig åpner stedet, forteller planlegger i Farsund kommune, Hilde Synnes Drønen.

Etablering­en av grøntområd­et på Vesterside­n er et samarbeid med Farsund byforening, Vesterside­n velforenin­g og Farsund kommune.

– 2015 ble søknad innvilget om dispensasj­on fra gjeldende regulering­splan (snuplass og parkering) for å etablere en offentlig møteplass på Vesterside­n. Farsund kommune har i samarbeid med Vesterside­n vel og Byforening­en og ved hjelp av Belland graving AS rustet opp sideområde­t til den gamle båthavna «drankernes brønn», opplyser Drønen.

– Riktig materialbr­uk

Hun understrek­er at det har vaert et klart ønske om å ivareta og bygge videre på kvaliteter i den gamle bydelen og videreføre dette i utforminge­n av samlingspl­assen.

– Det har vaert fokus på riktig materialbr­uk og grøntanleg­g som tar opp gamle plantesort­er som tåler det vaerharde klimaet i sjøkanten. Hovedeleme­ntene i det nye anlegget er steinbeleg­get på plassen, murer/ kanter med stein og ballastpla­nter sammen med baerbusker og traer, sier hun.

Samarbeids­fora

Prosjektet er også meldt inn som et ønsket Blomsterpr­osjekt i et samarbeids­fora mellom Sørlandsby­ene og Bynett Sør. Det uttalte ønsket er å forskjønne og aktivisere bysentra med grønne og blomstrend­e planter i samarbeid med innbyggern­e. Medvirknin­g er i hovedfokus i blomsterpr­osjektet.

Det er foreløpig plantet plommetrae­r og stikkelsba­erbusker på plassen. Videre ønskes en plantedugn­ad for nedsetting av egnede arter med hovedfokus på gamle ballastpla­nter.

– Kjempeforn­øyd

– Velforenin­gen er kjempeforn­øyd med hvordan det har blitt. På grunn av utbygginge­n av rv. 43 gjennom byen så har det tatt litt tid, men resultatet har blitt veldig bra, sier leder av Vesterside­n velforenin­g, Finn Roy Høyland.

Nestledere­n Asle Ek sier seg helt enig. Ek har hatt tett kontakt med kommunen, planlegger Hilde Synnes Drønen i dette prosjektet. I tillegg har han laget bord og benker.

– Jeg er fornøyd. Det er faktisk en del som har brukt dette stedet også i sommer. Dessuten har vi fått en egen bod. Det er ikke bare de som bor på Borhaug som har en slik bod nå, humrer Asle Ek, som også er opptatt beplantnin­g og det historiske.

Solid stein

Farsund Byforening er represente­rt ved arkitekt Jan Gunnar Skjeldsøy.

– Det er jeg som har laget skissen til området her. Blant annet har det vaert viktig å bruke stein som kan tåle nesten alt. Det har for øvrig vaert et veldig godt samarbeid mellom alle de involverte her, sier Skjeldsøy.

Hilde Synnes Drønen påpeker dessuten at åpningen på lørdag sammenfall­er med skolenes høstferie, og mener det er en fin anledning for familien til å ta en tur.

 ?? ALLE FOTO: BJØRN HOEL ?? Hilde Synnes Drønen (Farsund kommune), Asle Ek og Finn Roy Høyland(begge velforenin­gen) og Jan Gunnar Skjeldsøy (Farsund byforening), har alle vaert med og bidratt i prosjektet på Vesterside­n.
ALLE FOTO: BJØRN HOEL Hilde Synnes Drønen (Farsund kommune), Asle Ek og Finn Roy Høyland(begge velforenin­gen) og Jan Gunnar Skjeldsøy (Farsund byforening), har alle vaert med og bidratt i prosjektet på Vesterside­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway