Lister

Med lua i handa

-

Det er ubehagelig for de fleste å be om hjelp. Ofte er det nød som tvinger. Nød for dem han hadde ansvar og omsorg for "tvang" Terje Vigen til å ro til Danmark etter korn.

Det er hardt å vaere avhengig, skammen henger ofte ved dette å måtte be om hjelp. Det er lettere å "kreve en rett". Da er det den som avslår som sitter igjen med skammen.

Kjaerlighe­t er et ord som sjelden dukker opp i offentlige dokumenter og saksfremst­illinger. Likevel er det noe av det viktigste vi har. Her er det fint å be om hjelp, fint å gi hjelp, fint å få hjelp. Fint å stå med lua i handa i respekt og takknemlig­het.

Eller hva sier du, Kjell Olav Haeåk, kommunedir­ektør i Lyngdal. I Lister 17/9 vil du se på saken, snakke med personalet om livet er for dårlig for de i omsorgsbol­igene på Helsehuset. Kanskje kunne du eller andre gjøre som Helene på TV, sjekke inn og få et innblikk i livet der. Muligens også finne tiltak som ikke koster penger.

For eksempel direkte be Lyngdals borgere om frivillig hjelp. Du har mange som kan hjelpe deg med det!

I lister over menigheter, foreninger, partier og politikere finner du mange du kan spørre. Som fellesskap må vi tenke nytt, ikke bare pga koronapand­emien. Og jeg tenker ikke dugnad.

Dette er noe som ikke er tidsavgren­set. Jeg heier på alle som står med lua i handa og ber om det de trenger.

Det er å ta ansvar. Mange gode ledere, også her i distriktet har gjort det!

Med gode resultat. For de fleste koster det. Kanskje koster det ekstra mye for ledere av offentlige foretak. Mentalhygi­ene er et viktig helsetilta­k. Det skapes i samarbeid og naeres av takknemlig­het, aerlighet og glede.

Jeg heier på alle som står med lua i handa og ber om det de trenger

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Helsehuset i Lyngdal.
FOTO: RUNE HAUAN Helsehuset i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway