Lister

Lover å følge opp helsehus-kritikken

Virksomhet­sleder ved Lyngdal helsehus, Anne Sanden Kvinen, tar kritikken fra flere beboere på alvor.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Vi tar alle innspill alvorlig. Å lese i avisen at beboere på Helsehuset blir behandlet som innsatte kalver, og om beboere som ikke får komme på toalettet. Det er uverdige forhold. For meg som leder gir jeg beskjed om at det ikke er slik det skal vaere, sa virksomhet­sleder Sanden Kvinen da hun orienterte helse- og velferdutv­alget tirsdag kveld.

Følger opp kritikken

Flere beboere ved Lyngdal helsehus har den senere tiden reagert kraftig på bemanninge­n ved helsehuset. Til Lister opplyser flere at de føler seg alene og isolerte. I forbindels­e med arrangemen­ter i fellesromm­ene opplyser flere at de trenger assistanse for å kunne delta, men opplever at de ikke blir prioritert av de ansatte.

Etter at kritikken ble kjent gjennom mediene, har ledelsen ved både helsehuset og i kommunen holdt møter med ansatte og beboere.

– Jeg kan ikke gå inn på enkeltsake­r, men vi er i dialog med de enkelte og vil følge dette opp videre, sa virksomhet­sleder Sanden Kvinen.

Opprettet utvalg

Senterpart­iets Ellen Kvelland roste ledelsen ved helsesente­ret for at de ville ta tak i kritikken og følge opp saken, og at de har valgt å opprette et pårørendeu­tvalg.

Krevende situasjon

Frps gruppelede­r Unni Nilsen

Husøy syntes det var bra at ledelsen ved helsehuset stilte opp for å besvare noe av kritikken som har vaert reist i mediene.

– Vi kan ikke bare feie det under teppet. Det er en krevende tid med korona og alle som står på. Vi kan sette oss i deres situasjon og se at det har vaert en krevende tid. Jeg er glad for at jeg ikke sitter isolert på et rom, for de er ensomme. Vi må tenke alternativ­t. Er det tiltak vi kan sette i verk?, spurte Nilsen Husøy.

For meg som leder gir jeg beskjed om at det ikke er slik det skal vaere

Virksomhet­sleder ved Lyngdal helsehus, Anne Sanden Kvinen

 ??  ??
 ?? FOTO: OLE AA. BRATTFJORD ?? Virksomhet­sleder ved Lyngdal helsehus, Anne Sanden Kvinen, har satt i gang tiltak etter kritikk om forholdene fra flere beboere
FOTO: OLE AA. BRATTFJORD Virksomhet­sleder ved Lyngdal helsehus, Anne Sanden Kvinen, har satt i gang tiltak etter kritikk om forholdene fra flere beboere

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway