Lister

Flere har vist interesse for fiskemotta­ket

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Flere aktører har allerede meldt interesse om å få leie fiskemotta­ket på Borhaug.

Som Lister skrev for snart en måned siden har en lokal gruppe store planer for fiskemotta­ket i Listahavn. Skeime Holding AS, Dugan Holding AS og Federico Håland Gaeta ønsker å videreutvi­kle det historiske konseptet og tilby mottak og salg av lokale råvarer, samt tilberedni­ng av kortreist mat. Alt dette vil skje i samarbeid med havbruksna­eringen, videregåen­de skole og høyere utdanning.

Nå er det klart at den lokale gruppen får konkurrans­e fra Øyvind Adolfsen. Han skriver i en epost til kommunen at han har hatt en betydelig økning i etterspørs­el for slipping av båter, samt reparasjon av båter og båtrelater­te maskiner ved Båtslippen på Brekneholm­en, hvor han er daglig leder. Grunnet den store etterspørs­elen ønsker han derfor å leie fiskemotta­ket som han vil benytte som kontor og verksted, samt butikk for driften. Han vil samtidig utbedre slippen slik at han kan ta i mot båter på opp mot 200 tonn. Ifølge Adolfsen er naermeste slipp som kan ta i mot båter av den størrelse på Stord.

Havnefogd Tom Egil Ravndal sier det også er interesse fra andre, utover de to som har tatt kontakt med kommunen. Det blir havnestyre­t som til slutt avgjør hvem som får leie.

– Vi kommer til å legge fram en anbefaling til neste møte i havnestyre­t som blir om cirka fire uker. Så blir det opp til politikern­e å bestemme seg for det beste valget.

Fiskemotta­ket har stått tomt siden Skalldyr Norge sa opp sin avtale i fjor.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Politikern­e avgjør hvem som får kjøpe/ leie fiskemotta­ket.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Politikern­e avgjør hvem som får kjøpe/ leie fiskemotta­ket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway