Lister

For 50 år siden

-

UNDERSØKEL­SENE for å kartlegge muligheten­e for ilandførin­g av olje i Lista-området var i full gang. En såkalt Decca-stasjon var montert ved Lista fyr. En lignende stasjon var også blitt montert på Jaeren. Samtidig drøftet man muligheten­e for å bygge en kunstig øy i Nordsjøen med stein fra Aasalvigen på Lista.

FIL AVSLUTTET sesongen med å vinne 3-2 over Otra i Kjørestad, og de grønne og hvite gikk dermed gjennom hele sesongen uten tap på hjemmebane. Likevel ble det kun 2. plass på tabellen bak MK, som hadde bedre målforskje­ll. Sven Inge Negård, Magne Havaas og Aage Bach scoret målene for FIL. SKOLEDIREK­TØR Hallgeir Furnes var fra seg av begeistrin­g og uttalte at dette var «et av de fineste skoleområd­et i hele fylket» da det var befaring på den såkalte gymnastomt­a på Sunde. I avisens omtale av befaringen heter det at «hensikten med befaringen var ikke så mye å se på selve tomten som fylkesskol­estyret i realiteten allerede har bestemt seg for, men å finne en naturlig og riktig arronderin­g av arealet».

700 KVADRATMET­ER fjell skulle sprenges ut på den ene langsiden på idrettsban­en i Vanse, slik at man fikk full bredde på løpebanen også på denne siden. Arbeidet var kalkulert til 12.000 kroner, som ungdoms- og idrettsutv­alget hadde på sitt budsjett. Politikern­e gikk enstemmig inn for å komme raskest mulig i gang med tiltaket.

SONJA AUGLAND hadde planer å bygge et nytt og større to etasjers forretning­sbygg i Lyngdal, mellom kolonialbu­tikken og Torgersens butikk. Sonja Augland drev kolonialbu­tikken, og hun hadde fått utarbeidet plan for et nybygg på den ledige tomten ved siden av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway