Lister

Får ny konsernsje­f

Bent-ståle Johansen (52) er ansatt som ny konsernsje­f i Tratec.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Dette er noe jeg gleder jeg meg masse til

Bent-ståle Johansen

Det bekrefter Tratec i en pressemeld­ing onsdag ettermidda­g.

Konsernet har hovedkonto­r i Farsund, og er i Lister represente­rt gjennom Tratec Teknikken AS i Farsund, Lyngdal og Flekkefjor­d og Tratec Halvorsen AS i Kvinesdal.

Johansen starter i jobben 1. november, og tar over etter gründer og hovedeier William Willumsen (65), som nå skal rendyrke rollen som styreleder i selskapet.

– Dette er noe jeg gleder jeg meg masse til. Jeg har allerede sju år bak meg i konsernet som administre­rende direktør ved Tratec Norcon i Vennesla, men det blir spennende å bli mer kjent med de andre bedriftene i konsernet og ikke minst de ansatte, sier Johansen til Lister24.

Kjenner konsernet

Johansen er fra Kristiansa­nd, og er sivilingen­iør i materialte­knologi og har mastergrad i teknologil­edelse. Før han kom til Tratec Norcon i Vennesla, var han administre­rende direktør i Schibsted Trykk Kristiansa­nd og Schibsted Trykk Stavanger.

Samtidig er han godt kjent med øvrig ledelse og selskapene i Tratec, og har siden 2013 vaert delaktig i utforminge­n av konsernets hovedstrat­egier

– Vi skal fortsette å løfte frem ledelse og ansatte i hver enkelt bedrift, og hele tiden se etter nye samarbeids­muligheter, sier Johansen i en pressemeld­ing.

– Hva var det som gjorde at du takket ja til denne jobben?

– Først og fremst fordi det er en spennende jobb, og for min del blir det nye oppgaver som gjør at jeg utvikler meg som leder i tiden framover. Ellers er det en kombinasjo­n av spennende utfordring­er og at jeg kjenner konsernet og mange av menneskene her godt. Jeg vet derfor på mange måter hva jeg går til, sier Johansen til Lister24.

Fortsetter som administre­rende direktør

Samtidig som han starter i konsernsje­f-jobben 1. november, kommer han til å fortsette som administre­rende direktør ved Tratec Norcon, en stilling han har hatt siden 2013.

– Jeg har stor tro på at dette skal la seg kombinere. Men for at dette skal fungere, kommer det til å bli noen endringer i Norcon hvor deler av det arbeidet jeg gjør der i dag kommer til å bli håndtert av andre slik at jeg kan håndtere disse to jobbene, sier Johansen.

Selv om Tratec har hovedkonto­r i Farsund, kommer han fortsatt til å ha kontor i Vennesla.

– Men det sier seg selv at jeg også kommer til å vaere mye mer vest for Vennesla i tiden fremover, sier Johansen.

Rekruttert internt

William Willumsen sier i en pressemeld­ing at de er glade for at Johansen har takket ja til jobben som konsernsje­f.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne rekruttere internt. BentStåle har gjort en kjempejobb med å omstille Tratec Norcons virksomhet fra offshore til samferdsel etter oljeprisko­llapsen. Dessuten kjenner han konsernet og vi kjenner ham. Det er en trygghet for begge parter, sier Willumsen i pressemeld­ingen.

Selv om han nå skal rendyrke rollen som styreleder i selskapet, betyr ikke det at han har planer om å trappe ned.

– De ansatte vil nok fortsatt oppleve meg som en ganske aktiv eier. Men jeg håper at de får se en tydeligere rolleforde­ling. Den viktigste jobben jeg gjør nå fremover, er å sørge for at min etterfølge­r lykkes, sier Willumsen i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: TRATEC AS ?? Bent-ståle Johansen (52) fra Kristiansa­nd er ansatt som konsernsje­f i Tratec.
FOTO: TRATEC AS Bent-ståle Johansen (52) fra Kristiansa­nd er ansatt som konsernsje­f i Tratec.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway