Lister

Har endelig funnet sitt lokale

Game of Lister kan bli spilleklar­e om en måneds tid etter flere forsinkels­er.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Akkurat nå ligger vi bra an med tanke på at vi har fått et bra lokale, så nå venter vi egentlig bare på at lokalet skal bli klart før vi kan sette igang, sier Jan Prestjord.

Egentlig skulle de flyttet inn i et annet lokale i Brogaten, men dette måtte de gi opp på grunn av diverse utfordring­er.

– Egentlig hadde vi planlagt å åpne i påskeferie­n i år i det andre lokalet, men det gikk ikke på grunn av at vi ikke fikk inn internett og andre problemer som dukket opp. I tillegg kom jo koronaen. For cirka to måneder siden ringte jeg for å sjekke ut dette lokalet i Strandgate­n, men det var ikke før nå nylig at det har blitt vårt lokale. Denne gangen satser vi på at det ikke blir noen ytterliger­e forsinkels­er på åpningen, sier Per Alexander Ingvaldsen Sundt.

– Mange planer – Hva kan dere si om planene dere har her?

– Først og fremst er det å komme opp og stå. Ellers har vi mange planer, men det handler litt om å stable dem og begynne et sted, sier Sundt.

De tror dette er et sted som vil kunne bety mye spesielt for ungdommen ved å kunne ha et sted å samles og gjøre litt nerdete ting.

– Vi har prøvd å holde oss på at det skal vaere fra ungdomssko­le-alder og oppover, men vi vil samtidig prøve å få til et tilbud også for de som er yngre. Men vi har ikke helt funnet ut av hvordan vi skal balansere det ennå, sier Sundt.

Selv om det også finnes andre ungdomstil­bud i kommunen i dag, føler de at deres tilbud er litt annerledes.

– Dette blir litt mer enn bare ungdomsklu­bb. Dette tilbudet skal vaere for både ungdommer og voksne, understrek­er Prestjord.

Her legger de også opp til å ha et variert tilbud, og de er opptatt av at det ikke bare skal vaere det nyeste av det nye når det kommer til spill.

– Her kommer det også en retro-avdeling, samt brettspill, rollespill, konsoll, kreativt hjørne for kreative sjeler og 3D-printer. Samtidig har vi også snakket om å ha loddekurs, og ellers hjelpe og kurse folk som kanskje ikke er så flink på data, sier Prestjord.

– I tillegg vil vil vi tilby programmer­ing og bygging av Pcer, og prøve å få til en satsing på e-sport, sier Sundt.

– Gode tilbakemel­dinger

Tilbakemel­dingene de får fra folk om dagen er at mange ser frem til at de skal åpne.

– Forventnin­gene er egentlig relativt høye, for tilbakemel­dingene vi får er bra. Det er veldig mange som gleder seg til vi starter opp, så vi forventer et ganske godt oppmøte når vi starter opp. Det håper vi på, i hvert fall, sier Prestjord

Også Elias Jakobsen Omdal (15 år), som foreløpig er den eneste ungdoms representa­nten i styret til Game o f Lister, har troa på prosjektet.

– Det blir veldig gøy å få et sted hvor alle de som liker spill og teknologi kan samle seg, så jeg tror nok at jeg kommer til å benytte meg av dette stedet så mye som mulig når det er oppe og går. Jeg tror også at ganske mange andre kommer til å benytte seg av dette stedet, sier Omdal.

Dette blir litt mer enn bare ungdomsklu­bb

Jan Prestjord

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Per Alexander Ingvaldsen Sundt (t.v), Elias Jakobsen Omdal og Jan Prestjord ser frem til å kunne åpne i Strandgate­n i løpet av høsten. Elisabeth Åmdal Sundt, Kenneth Engvoll Løland og Silje Hildreth, som også er en del av styret, hadde ikke anledning til å stille på bilde/intervju.
FOTO: OLAV HOEL Per Alexander Ingvaldsen Sundt (t.v), Elias Jakobsen Omdal og Jan Prestjord ser frem til å kunne åpne i Strandgate­n i løpet av høsten. Elisabeth Åmdal Sundt, Kenneth Engvoll Løland og Silje Hildreth, som også er en del av styret, hadde ikke anledning til å stille på bilde/intervju.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway