Lister

30 dagers fengsel for ruskjøring

En dame i 40-årene fra Rogaland er dømt for ruskjøring i Lister tingrett.

- OLAV HOEL

Hendelsen skjedde om kvelden, 27. mars i år, da en politibetj­ent ble oppmerksom på en varebil som stod parkert ved bensinstas­jonen på Rom. Den tiltalte fremstod ifølge politibetj­enten som tok kontakt som urolig, snakket fort og svarte unnvikende på spørsmål, så det ble besluttet å gjennomfør­e en tegn- og symptomtes­t, som avdekket at tiltalte hadde store pupiller og ikke var i stand til å ta instruksjo­ner.

Tiltalte ble pågrepet og tatt med til Flekkefjor­d sykehus hvor det ble foretatt klinisk undersøkel­se hvor analyseres­ultatet fra blodprøven viste en konsentras­jon på 2,627 mikromol amfetamin og 0,0165 mikromol THC (virkestoff­et i hasj).

– Det er foretatt sakkyndig vurdering av analyseres­ultatet, og den sakkyndige har i en rapport konkludert med at tiltalte «med all sannsynlig­het var påvirket tilsvarend­e en promille høyere enn 1,2» ved den aktuelle kjøringen. Den rettsmedis­inske kommisjon har ikke hatt merknader til den sakkyndige rapporten, heter det i kjennelsen fra tingretten.

Den tiltalte erkjenner ifølge kjennelsen selve kjøringen slik den er beskrevet, men nekter for å ha inntatt narkotika samme dag som kjøringen fant sted. Tiltalte skal i retten ha forklart at hun ruset seg noen dager forut for kjøringen, men at hun ikke følte seg påvirket under kjøringen, uten å bli hørt av retten.

– Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte ved den aktuelle kjøringen var påvirket av narkotika tilsvarend­e en promille over 1,2. Retten finner det utvilsomt at tiltalte visste, eller i det minste burde visst, at hun var påvirket av narkotika da hun kjørte bil den aktuelle dagen, heter det videre i kjennelsen.

Retten finner det også skjerpende at tiltalte hadde en passasjer i bilen under kjøringen, at kjøringen skjedde på en hovedvei med mye trafikk og at tiltalte tidligere, senest i 2016, er straffet for kjøring i ruspåvirke­t tilstand. Hun dømmes til fengsel i 30 dager og får også en bot på 10.000 kroner, samt tap av førerkort "for alltid":

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway