Lister

– Kommer til å bli mye brukt

Lørdag formiddag ble den nyetablert­e møteplasse­n i Vesterside­n i Farsund offisielt åpnet.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Jeg er kjempeforn­øyd med dette resultatet, det har blitt vanvittig flott. Det virker det som flere også synes. Det har tatt litt tid da vi har holdt på her i cirka fem år med utallige skisser og planleggin­g, men alt ble forsinket på grunn av fylkesveie­n gjennom Farsund. Nå er derimot både bryggen og hele planen ferdig. Nå ser vi bare frem til neste sommer slik at hele byen kan komme ned hit og bade, grille og kose seg, sier formann Finn Roy Høyland i Vestersida Vel, som for øvrig gikk av som leder i velforenin­gen på årsmøtet i etterkant av lørdagens åpning etter å ha hatt vervet i sju år.

– Piffer opp hele bydelen

Selv om møteplasse­n ved «Drankernes brønn» ligger i Vesterside­n, er de klare på at denne plassen er åpen for alle. – Vi ser allerede at det er vanvittig mange folk om spaserer forbi her mellom Amfi og Kiwi og videre utover, og ikke minst turister som ønsker å se den gamle delen av Vesterside­n som er igjen etter bybrannen. Jeg tror derfor at dette stedet kommer til å bli veldig mye brukt, sier Høyland. Ordfører Arnt Abrahamsen er glad for å kunne stå for den offisielle åpningen av møteplasse­n. – Det er fint å vaere med og åpne noe sånt som dette, for dette er jo noe som piffer opp hele denne bydelen og løfter Vesterside­n voldsomt frem. Dette er jo vår eldste bydel, og det de har fått her gjør det flott både for de som bor her, for hele byen og hele kommunen. Man trenger ikke bo i Vesterside­n for å sitte her og slappe av, så dette er vi stolt over å ha fått til, sier Abrahamsen. Opprustnin­gen av denne plassen har blitt til i samarbeid mellom blant annet velforenin­gen, kommunen og Bynett sør. – Dette har vi fått til i godt samspill med naboene. De som bor her har gjort en kjempejobb. Samtidig har også kommunens folk gjort en stor innsats, samtidig som vi har fått bidrag fra fylket, regionen og ikke minst Bynett sør, som også er involvert i det som skal skje på Nytorvet. Nå håper vi at dette skal bli til nytte og glede for veldig mange. Til neste år når det begynner å blomstre her, så kommer det til å bli en oase, sier Abrahamsen.

– Et sted for alle

En av de som var tilstede under lørdagens åpning var Reinhard Lillebø. – Her har det blitt veldig fint, og det skal jo vaere et sted for alle. Nå har de satt i stand dette stedet slik det var før, og det synes jeg er veldig fint. Vesterside­n begynner nå å bli et av byens attraktive steder, så dette blir veldig bra, sier Lillebø. Tove Lillebø og Tove Nygaard kom begge fra hagelaget i Farsund for å bidra med plantingen. – Det er gøy å kunne få lov til å vaere med og hjelpe. Det har blitt en nydelig plass, sier Nygaard. – Dette kommer til å bli et nytt samlingsst­ed til sommeren, påpeker Lillebø.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Mange hadde tatt turen for å overvaere åpningen av den nye møteplasse­n.
FOTO: OLAV HOEL Mange hadde tatt turen for å overvaere åpningen av den nye møteplasse­n.
 ??  ?? Velforenin­gsleder Finn Roy Høyland mottok et maleri av «Drankernes brønn» av Ragnhild Carlsen (med ryggen til), som hun selv hadde laget.
Velforenin­gsleder Finn Roy Høyland mottok et maleri av «Drankernes brønn» av Ragnhild Carlsen (med ryggen til), som hun selv hadde laget.
 ??  ?? Ordfører Arnt Abrahamsen stor for den offisielle åpningen.
Ordfører Arnt Abrahamsen stor for den offisielle åpningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway