Lister

Kjørte inn til NM-gull i helga

Fredrik Ågedal fra Konsmo kjørte i helgen inn til Nm-gullet i bakkeløp.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Det var veldig deilig, rett og slett. Dette var det ene løpet jeg skulle kjøre i år og tar nesten full pott med fire av seks bestetider, noe som også gjorde at jeg vant både lørdag og søndag, sier Ågedal til Lister24.

Det var veldig deilig, rett og slett

Fredrik Ågedal

Krevende

Han deltok i klasse fire i årets bakkeløp-nm, som ble arrangert i Lysgårdsba­kken på Lillehamme­r. Selv om han leverte gode resultater, beskriver han helgens løp som krevende.

– Selv om det var et veldig fint anlegg og en tøff bakke å kjøre, var det et krevende føre ettersom det regnet mye. Jeg klarte derimot å holde hodet kaldt. I tillegg gjorde arrangøren en bra jobb med å få gjennomfør­t, sier Ågedal.

Selv om man vanskelig kan forvente seier på forhånd, hadde han et håp om at han skulle gå til topps.

– Jeg visste at muligheten var der, så det gikk som jeg håpet.

Med helgens seier har jeg nå vunnet Nm-gull hvert år siden 2014. To av årene har jeg vunnet Nm-gull to ganger, så det er jeg fornøyd med, sier Ågedal.

Neste sesong

Ettersom han ikke skal kjøre noen flere løp i år, kommer han fremover til å starte forberedel­sene til neste sesong.

– Jeg ønsker å takke sponsorer som stiller opp økonomisk i en krevende tid og ellers folk rundt meg som hjelper til slik at jeg kan holde på med dette. Det er med andre ord ikke bare en individuel­l prestasjon selv om jeg kjører alene, sier Ågedal.

 ?? FOTO: RUNE JOHANNESSE­N ?? Fredrik Ågedal (i midten) på pallen sammen med Herbjørn Haug (t.v) og klubbkamer­at Kim Åvar Meland (t.h).
FOTO: RUNE JOHANNESSE­N Fredrik Ågedal (i midten) på pallen sammen med Herbjørn Haug (t.v) og klubbkamer­at Kim Åvar Meland (t.h).
 ??  ?? Fredrik Ågedal i aksjon i Lysgårdbak­ken på Lillehamme­r i helgen.
Fredrik Ågedal i aksjon i Lysgårdbak­ken på Lillehamme­r i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway