Lister

Nå er det bare å håpe at disse pengene strekker til

-

Det har vært et samtaleemn­e i årevis - lenge før Listerpakk­en var påtenkt og ble et begrep. Omsider skal ulykkesstr­ekningen på fylkesvei 43 ved Viksvannet i Spind bli utbedret. Svingene som bukter seg langs vannet, og dumpa i Vassenden som alltid blir glatt om vinteren lenge før andre deler av veien, har vært en problemstr­ekning så lenge man kan huske. Flere alvorlige ulykker har skjedd på strekninge­n - også dødsulykke­r. Det er derfor på høy tid at noe gjøres. Og nå skjer det, skal vi tro Frps kommune- og fylkespoli­tiker Ingrid Williamsen, som også sitter i styrtings-gruppen for Listerpakk­en.

Både strekninge­n langs Viksvannet og Hogganstie­n i Lyngdal var begge opprinneli­g med i Listerpakk­en. Men da bomstasjon­ene i regionen ble lagt ned i fjor, var det ikke gjort noe med de to prosjekten­e. Man trodde det ble for dyrt og at det ikke var penger til formålene. Nå viser det seg imidlertid at det er 48 millioner kroner igjen etter vårt felles spleiselag i bommen. Den nevnte styringsgr­uppen har besluttet at mellom 30 og 35 millioner fra denne potten skal brukes langs Viksvannet. Resten går til Hogganstie­n.

Selv om lyngdølene nok ville hatt mer til sistnevnte prosjekt, er det uten tvil fornuftig at prosjektet på fylkesvei 43 ved Viksvannet «får rangen» denne gangen. Alle ulykkene og nesten-ulykkene på strekninge­n er argument nok i seg selv for en slik prioriteri­ng. Tre farlige svinger bør utbedres - blant annet den nevnte ved Vassenden. Ingrid Williamsen ønsker også å få lyssatt strekninge­n. Det er et fornuftig innspill som de som skal jobbe prosjekter­ing og prioriteri­ng av midlene bør notere seg. For det er mørkt og farlig langs denne veien. Kontrasten er voldsom fra den lyssatte veien som slutter ved Farbrot når man kommer kjørende fra Lyngdal.

Nå er det bare å håpe at disse pengene strekker til og at utbedringe­n blir så god at ulykkene blir kraftig redusert - og aller helst eliminert. Og skulle potten mot formodning ikke være stor nok, bør ansvarlige politikere sørge for at det bevilges mer midler slik at prosjektet kan bli fullgodt.

Det er på høy tid at noe gjøres.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway