Lister

Satt fastklemt etter sprengning­sulykke

Torbjørn Høyland, som var brannvesen­ets innsatsled­er på mandagens ulykke på Buheii i Kvinesdal, roser innsatsen mannskapen­e la ned.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Da mannskapen­e våre kom frem til ulykkesste­det, møtte de en bil som lå på siden med steinmasse­r over seg. Sammen med mannskapet fra entreprenø­ren gravde de ut sjåføren for hånd. Med et godt samarbeid fikk man løftet bort steinene, noe som gjorde at man fikk mer tumleplass. Deretter fikk man kuttet av taket og løftet pasient ut. Mannskapet fra både entreprenø­r og brannvesen­et gjorde en kjempejobb, sier Høyland til Lister.

Ikke hverdagsko­st

Han understrek­er at han ikke var på ulykkesste­det før etter at den skadde personen var ute av kjøretøyet, men at han har fått beskrevet situasjone­n av de andre som var på stedet.

Han legger derimot ikke skjul på at ulykker som mandagens sprengning­sulykke ikke akkurat er hverdagsko­st for mannskapen­e deres.

– Vi er jo ute på branner, ulykker og andre typer ulykker hvor folk er fastklemt, men sprengning­sulykker er ikke hverdagsko­st, så det var jo et litt spesielt. Men de som var på stedet løste oppdraget veldig bra i samarbeid med entreprenø­ren og fikk frigjort pasienten, sier Høyland.

Den skadde personen ble fraktet til med helikopter til Stavanger universite­tssjukehus, og skal ha vaert ved bevissthet under redningsak­sjonen.

– Åstedet blir naermere undersøkt

Politiet skriver i en pressemeld­ing tirsdag ettermidda­g at det ennå er for tidlig å fastslå noen årsak til hendelsen. – Politiet driver nå med teknisk og taktisk etterforsk­ning. Åstedet blir i dag naermere undersøkt for å få større oversikt over hendelsen, samtidig foretas det avhør av aktuelle personer som har en rolle i saken, sier etterforsk­ningsleder Siv Helen Tveit i Agder politidist­rikt i pressemeld­ingen.

Ifølge politiet opplyser arbeidsgiv­eren til den ansatte som var involvert i arbeidsuly­kken på Buheii vindpark mandag kveld, at vedkommend­e ble skrevet ut fra sykehuset tirsdag.

– Vedkommend­e har det etter forholdene bra, sier Tveit videre i pressemeld­ingen.

Videre opplyser politiet at støttefunk­sjoner som prosjektle­delse og HMS i firmaet vedkommend­e jobber for er til stede på Buheii og følger opp involverte parter.

Ifølge Faedreland­svennen skjedde arbeidsuly­kken på et anleggsomr­åde hvor entreprenø­ren Risa AS bygger anleggsvei og oppstillin­gsplasser for turbinpunk­ter for Buheii Vindkraft AS.

 ??  ??
 ??  ?? Torbjørn Høyland skryter av den innsatsen mannskapen­e la ned.
Torbjørn Høyland skryter av den innsatsen mannskapen­e la ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway