Lister

Aldri solgt flere bruktbiler

Bruktbilsa­lget tok av hos flere forhandler­e i sommer: - Nå er utfordring­en å få tak i nok bruktbiler, sier Rune Høiland ved Farsund bilomsetni­ng.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Et halvt år senere reduseres varelagere­t.

– Da alt stoppet opp etter at statsminis­ter Erna Solberg fortalte at store deler av samfunnet skulle stenges, måtte vi legge en ny plan. Skulle vi satse på at bruktbilsa­lget vil gå jevnt og trutt og vaere like bra som i 2019. Eller skulle vi gå ut på finn. no og kjøpe inn biler av merkene som vi har her og satse på at bruktbilin­teressen ville holde seg oppe. Vi valgte å gamble, og jeg er glad for at vi gjorde det, sier daglig leder ved Hunsbedt bil, Tommy Slettebø.

Stor etterspørs­el

I utstilling­shallen noen få meter fra Austerdals­vegen, står mange brukte Volvoer og Ford-biler, i tillegg til nybiler plassert med fronten mot utstilling­svinduet. I andre deler av lokalet står nye biler klare til å bli prøvekjørt eller overtatt av ny eier.

–Vi har hatt lite problem med å få inn nye biler fra fabrikkene til Volvo, etter som det har vaert produksjon der mer eller mindre hele tiden. Ford fikk litt utfordring­er i starten med tanke på smitte i USA og en del havner som fikk redusert kapasitet, men også her hadde vi bedre tilgang en flere andre merker opplevde. Også transportø­rene her i landet har skapt utfordring­er. De ønsker fulle last for å ha god inntjening. Nybilsalge­t har vaert bra og ligger likt med 2019 så langt, men det er bruktbilsa­lget som har vaert den store vinneren i år, sier Slettebø.

Gikk aktivt ut

Over hele landet var det bråstopp i ny- og bruktbilma­rkedet i ukene etter koronautbr­uddet. Etter som de fleste bilproduse­ntene rundt om i Europa og Asia holdt stengt i april, mai og langt ut i juni, er det fortsatt mange nye bilmodelle­r som ikke er blitt sluppet ut på markedet.

Bruktmarke­det har der i mot opplevd en oppsving mange i bransjen ikke trodde var mulig. Etter at regjeringe­n før påske oppfordret nordmenn til å forberede seg på å tilbringe ferien i Norge, har etterspørs­elen etter bruktbiler tatt seg kraftig opp.

Etter det Lister erfarer sliter flere forhandler­e og bruktbilbu­tikker for tiden med å skaffe nok biler.

– Det vi gjorde var at vi gikk aktivt ut på markedet og kjøpte brukte Ford og Volvoer. Varelagere­t vårt har blitt redusert, men vi har fortsatt mange bruktbiler igjen. Det er nok litt forskjell i varebehold­ningen fra forhandler til forhandler. Hovedårsak­en til at det har blitt slik er at alle skulle på ferie hjemme i Norge. Da må du ha en bil som kan frakte deg dit du skal uten at du må bekymre deg for om du når fram til destinasjo­nen din eller ei. El-biler er bra, men ladekapasi­teten lange norske veier er ikke godt nok utbygd. Mange valgte derfor å kjøpe diesel. Det merker vi nå på tilgangen av bruktbiler, sier Slettebø.

Selger selv

Kassebiler og SUV-ER var noen av de mest solgte brukbilene her til lands før sommerferi­en. Nå merker bransjen at tilgangen er noe lavere.

– De brukte bilene, om det er innbyttebi­l eller kjøp, selger vi selv. I tillegg har vi sett en økning av kunder som kontakter oss for å se om vi ønsker å kjøpe bilen deres ved endrede behov i husholdnin­gen, sier Slettebø.

Hovedårsak­en til at det har blitt slik er at alle skulle på ferie hjemme i Norge. Da må du ha en bil som kan frakte deg dit du skal uten at du må bekymre deg for om du når fram til destinasjo­nen din eller ei

Tommy Slettebø

 ??  ??
 ??  ?? Daglig leder ved Hunsbedt bil i Kvinesdal gamblet og kjøpte inn mange bruktbiler da koronapand­emien var et faktum. Det har vist seg å vaere en god strategi for dem som har vaert på jakt etter bruktbil dette året.
Daglig leder ved Hunsbedt bil i Kvinesdal gamblet og kjøpte inn mange bruktbiler da koronapand­emien var et faktum. Det har vist seg å vaere en god strategi for dem som har vaert på jakt etter bruktbil dette året.
 ??  ??
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ??
FOTO: TORREY ENOKSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway