Lister

Søker om støtte etter flomskader

Lyngdal kommune søker Fylkesmann­en i Agder om 800.000 kroner til utbedring av bruene ved Røysgård og Nygård etter flomskader.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Fylkesmann­en mener at kommunen kun har sannsynlig­gjort at kr 140.000, - av de 800.000, - det er søkt om gjelder naturskade. Fylkesmann­en anser dermed at kun kroner 140.000, - er berettiged­e utgifter, skriver assisteren­de fylkesmann Knut Berge i et brev til Lyngdal kommune.

I forbindels­e med siste flom har det oppstått flomskader på ei rørgate under Nygård bru. Denne skaden har en kostnad på 40.000 kroner.

På brua til Røysgård har det vaert kraftig utvasking og erosjon ved landkarene og i en fylling. Dette er skader som er kalkulert til 100.000 kroner.

På rekkverket på begge bruene er det flere skader og mangler som gjør at rekkverket ikke er kjøresterk­e i forhold til dagens standard. Fylkesmann­en mener dette faller innenfor det kommunale vedlikehol­dsansvaret.

– Kommunen har ikke gjennomfør­t alle reparasjon­er, men søker om å få tildelt kroner 800.000, - på anslag i ekstraordi­naere skjønnsmid­ler for uforutsett­e utgifter i forbindels­e med naturskade, skriver Berg.

Ettersom kommunen selv må dekke halvparten av kostnadene, signaliser­er fylkesmann­en at kommunen kan få tildelt 70.000 kroner av Fylkesmann­ens ekstraordi­naere skjønnsmid­ler

– Beløpet er så lavt at Fylkesmann­en avventer sluttrappo­rtering etter ferdigstil­lelse av tiltakene før utbetaling og vil ikke utbetale på anslag, skriver Berg.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Den kommunale broen over Litleåna like ved Nygård barnehage ble påført skader etter flommen i november 2017.
FOTO: TORREY ENOKSEN Den kommunale broen over Litleåna like ved Nygård barnehage ble påført skader etter flommen i november 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway