Lister

Reagerer på forsøpling

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Bodil Ingebretse­n, som er en av naboene til skoleutbyg­gingen i Farsund sentrum, reagerer på det hun beskriver som forsøpling på og rundt byggeplass­en.

– Dette er noe som har pågått siden de begynte, og jeg har sagt det til dem flere ganger, senest i går (mandag, journ.anm). Det er tross alt voksne folk som jobber der, så det skal ikke vaere så vanskelig å få kastet søpla fremfor å bare kaste det fra seg på bakken. Jeg tror ingen hadde likt å ha det slik, og jeg tror samtlige naboer er lei av å måtte plukke søppel etter dem, sier Ingebretse­n.

Tirsdag formiddag sendte hun derfor en epost til Farsund kommune og prosjektle­der Steinar Bretvik i Prosjektgr­uppen AS. Her skriver hun at hun synes det er hårreisend­e at de ansvarlige ved dette prosjektet kan la det se slik ut i byggeperio­den.

– Vi beboere må allerede tåle støv, støy og økt trafikk, som naturlig følger med en slik byggeprose­ss, men skal vi virkelig tåle å måtte plukke opp søppel etter voksne mennesker? Når selv barn i barnehagea­lder laerer å plukke opp etter seg, mener jeg at dette burde forventes også av arbeiderne. Grensen for tålmodighe­t er snart nådd for hele nabolaget her, skriver Ingebretse­n.

Prosjektle­der Bretvik sier til

Lister at han har tatt dette er tatt opp med entreprenø­ren Veidekke, som har ansvaret for at det skal vaere ryddig.

– Jeg og Veidekke er helt enig med Bodil. Det skal ikke vaere slik, og vi beklager ulempen som er påført nabo ved at søppel blåser ned i Trappegate­n. Dette ble også tatt opp i vernerunde­n vi hadde mandag formiddag, og jeg ble lovet at all søppel skulle fjernes. Fikk nettopp bekreftet av Veidekke at søppel er fjernet, og at dette ikke skal gjenta seg, sier Bretvik til Lister24.

 ?? FOTO: BODIL INGEBRETSE­N ?? Bodil Ingebretse­n reagerer på at arbeiderne ikke rydder opp etter seg.
FOTO: BODIL INGEBRETSE­N Bodil Ingebretse­n reagerer på at arbeiderne ikke rydder opp etter seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway