Lister

Inviterer til «Fredagsfor­telling»

Til tross for koronarest­riksjoner, begynner Kulturbokh­andelen Farsund Libris med kulturarra­ngementer igjen.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Først ut er «Fredagsfor­telling» førstkomme­nde fredag 2. oktober.

– Det er ikke så lett å drive kulturbokh­andel i koronaens tid. Siden dagens situasjon ser ut til å vedvare, så må vi tilpasse oss – vårt mål er jo å drive med kultur og ikke «bare» bokhandel. Derfor prøver vi oss fram, og starter forsiktig opp igjen med kulturakti­viteter for et begrenset publikum, sier kulturbokh­andler Åshild Vere Jacobsen.

– Vi anser det som viktigere enn noen gang å tilby kulturelle opplevelse­r, i en tid hvor mye er avlyst eller utsatt, og vi alle har begrensede muligheter til å møtes, fortsetter hun.

«Fredagsfor­telling» er et konsept som startet i fjor høst, men som fikk et «skudd for baugen» når koronaen kom.

– Nå prøver vi igjen, med samme opplegg: To seanser med høytlesnin­g, sosialt samvaer og lav terskel. Kveldens oppleser er Hege Solli, biblioteks­jef i Lyngdal og en eminent formidler, sier Vere Jacobsen.

– Dette er en kveld som er åpen for alle, meningen er at man skal kunne stikke innom for en litteraer opplevelse. Kort eller lenge, alt etter hva man har tid og lyst til. Senke skuldrene og kanskje skravle litt? legger hun til.

Ut over høsten blir det flere spennende arrangemen­ter i Kulturbokh­andelen. Først lansering av farsundsma­nnen Harald Dag Jølles nye bok om Fritjof Nansen onsdag 7. oktober, og deretter markering av Verdensdag­en for psykisk helse lørdag 10. oktober. Til den sistnevnte kommer Endre D. Thompsen fra Mandal (med far fra Lyngdal) som nylig har gitt ut boka «Jeg lever ikke på mandag» om et liv med angst, uro og depresjone­r.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Biblioteks­jef i Lyngdal Hege Solli leser på høstens første «Fredagsfor­telling» i Kulturbokh­andelen Farsund Libris fredag 2. oktober.
FOTO: PRIVAT Biblioteks­jef i Lyngdal Hege Solli leser på høstens første «Fredagsfor­telling» i Kulturbokh­andelen Farsund Libris fredag 2. oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway