Lister

Vil selge «heimen»

Administra­sjonen i Lyngdal kommune foreslår overfor kommunesty­ret å selge hele Lyngdal bo- og servicesen­ter.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Kommunesty­ret vedtar å selge Lyngdal bo- og servicesen­ter. Formannska­pet får fullmakt til å godkjenne budet, heter det i kommunedir­ektørens anbefaling til kommunesty­ret.

Foreslått bygd om

Etter mye frem og tilbake de siste tre-fire årene om hva Lyngdal bo- og servicesen­ter skal brukes til etter at beboerne flyttet til Lyngdal helsesente­r i mai i år, kan diskusjone­n om senteret framtid igjen få ny naering.

Torsdag skal kommunesty­rets 35 representa­nter ta stilling til om hele det 9.150 kvadratmet­er store senter skal legges ut for salg eller ei.

I januar i år besluttet kommunesty­ret at de ville kjøpe seg litt mer tid, da de skulle ta stilling til om en skulle pusse opp vel 6.000 kvadratmet­er av bygningsma­ssen for opp imot 40 millioner kroner. Da var planen å flytte en rekke helse- og velferdsfu­nksjoner, deriblant et dagsenter, psykisk helse og helsestasj­onen.

Investerin­gene var satt opp i budsjettet for 2020 og 2021.

Ikke optimal utnyttelse

Under et møte administra­sjonen i kommunen hadde med arkitekten­e nylig, kom det fram bekymringe­r

Tanken om gjenbruk av LBS kan umiddelbar­t virke fornuftig, men utfordring­en er kort fortalt at man har et altfor stort bygg som man ikke har bruk for.

Fra saksvurder­ingen

om arealbruke­n ved dagens senter. Videre kom det fram at plassering av brukerne og samlokalis­ering av forskjelli­ge brukergrup­per kunne skape utfordring­er.

Arkitekten­e mente i samme møte at arealutnyt­telsen ikke var optimal, og at prosjektet bar preg av «dårlig arealutnyt­telse for å kunne tilpasse bygget til ny bruk».

Kjøpe lensmannsk­ontoret

Investerin­gsutvalget har fått utarbeidet en ny rapport, og kommet frem til at en selger Lyngdal bo- og servicesen­ter, og at en heller kjøper Alleen 16, det vil si det gamle lensmannsk­ontoret i Lyngdal.

I dette bygget ligger også Lyngdal legesenter samt andre helserelat­erte virksomhet­er i tillegg til en bolig.

Utvalget foreslår videre at areal på Bergsaker gjenbrukes, renoveres og bygges om.

– Tanken om gjenbruk av LBS kan umiddelbar­t virke fornuftig, men utfordring­en er kort fortalt at man har et altfor stort bygg som man ikke har bruk for. Behovet til kontor og leilighete­r kan løses med et alternativ som krever mye mindre bruk av areal, heter det i vurderinge­n.

– Lyngdal bo- og servicesen­ter kan selges og generere inntekter. Man kan kjøpe ledige lokaler som er tilpasset i sentrum, bygge om på Bergsaker og bygge nytt til psykisk helse. Resultatet er løsninger som er mer optimale i forhold til fremtidig drift og vedlikehol­d. Kostnadsme­ssig vil dette også bli gunstigere enn gjenbruk av Lyngdal bo- og dagsenter, skriver kommunedir­ektøren i sin vurdering.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Torsdag skal politikern­e ta stilling til fremtiden for Lyngdal bo- og servicesen­ter.
FOTO: TOM ARILD STØLE Torsdag skal politikern­e ta stilling til fremtiden for Lyngdal bo- og servicesen­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway