Lister

Klager på manglende sikkerhet og støy

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Utsprengni­ngene i industriom­rådet på Hausvik har ført til at det er skrenter ned i området.

– Manglende sikkerhet. Når en parkerer for å besøke Hausvik fort, står det borerigg og borer cirka 50-100 meter fra parkeringe­n. Det er også skrenter rett ned på industriom­råde herfra. Området er ikke sikret verken med skilt eller gjerder. Barn som leker kan enkelt forville seg inn på farlig område. Lyngdal kommune sitter på overordnet ansvar om noen går inn på området og skader seg, skriver David Drangsland.

I et brev til Lyngdal kommune påpeker Drangsland Lyngdal kommune om forholdene ved området på Hausvik.

Han viser blant annet til at byggherren Velde som er entreprenø­r for utbygging av naeringsom­rådet, i vår brøt forurensni­ngsloven, og at Lyngdal kommune er solidarisk ansvarlig for dette.

Han viser også til at det er en stor meningsfor­skjell om lydrapport­ene som er utarbeidet for området.

– Lyngdal kommune burde sette krav til uavhengig kontroll av støyberegn­inger og målinger. En seriøs offentlig byggherre antar jeg vil gjøre dette for å nettopp vise en er seriøs, skriver Drangsland.

Leder av arealforva­ltning og miljø i Lyngdal, Torhild Hessevik Eikeland, opplyser i sitt svar til Drangsland at nye gjerder er på vei. Når det gjelder bruddene på forurensni­ngsloven i forhold til støy, gjør Hessevik Eikeland oppmerksom på at Fylkesmann­en følger opp påleggene.

– Det vil snarlig bli sendt ut varsel om oppstart av regulering­splanarbei­d. Regulering­splanen omfatter både eksisteren­de område og nytt område for masseuttak. I regulering­splanen vil støy vaere et aktuelt tema. Det må legges inn støysoner i kartet, skriver Hessveik Eikeland i sitt svar.

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Nye støykart skal utarbeides når en ny regulering­splan for Hausvik industriom­råde skal utarbeides.
FOTO: RUNE HAUAN Nye støykart skal utarbeides når en ny regulering­splan for Hausvik industriom­råde skal utarbeides.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway