Lister

– Østensen er vår kandidat

Ida Hirst, leder av AUF i Agder, sier det er uaktuelt for dem at Kai Steffen Østensen (25) mister 2. plassen på stortingsl­isten, som en enstemmig nominasjon­skomite har foreslått.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Nominasjon­skomiteen i Agder Arbeiderpa­rtiet har innstilt Østensen på plassen bak Kari Henriksen fra Vennesla.

Mandag signaliser­te lyngdølen Kenneth Mørk at han vil ha førsteplas­sen på Arbeiderpa­rtiets nominasjon­sliste til Stortinget for vestre Agder etter at Lindesnes AP i forrige uke signaliser­te at de ønsket ham på topp. Tirsdag gikk også Kvinesdal Ap imot nominasjon­skomiteens forslag og foreslår sin egen partileder Ahmed Lindov på andreplass og Østensen på fjerdeplas­s.

– Har politisk erfaring

I tillegg til at listen har kjønnsbala­nse mener AUF i Agder at partiets stortingsl­iste må gjenspeile befolkning­en i gamle VestAgder, og at listen da må vaere mangfoldig og ha et spenn i alder. Samtidig påpeker de at ungdommer og unge mennesker er en stor velgergrup­pe i Agder, og at det er viktig for AUF at Arbeiderpa­rtiet har en ung kandidat på topp.

– Kai Steffen Østensen er vår kandidat til stortingsl­ista i Vestagder og vi mener han har politisk erfaring, motivasjon og et viktig engasjemen­t for vår landsdel. Det er derfor uaktuelt å plassere han lenger ned på lista, sier Hirst i en pressemeld­ing fra AUF.

Hun beskriver Østensen som politisk dyktig, noe de mener han har vist de siste årene gjennom blant annet å vaere inne i sin andre periode på fylkesting­et, nå som yngste medlem av fylkesutva­lget.

– Han er også nestleder i Aps fylkesting­sgruppe. Forrige periode var han en viktig stemme for en rettferdig utdannings­politikk i gamle Vest-agder fylkesting. Da han satt i Farsund kommunesty­ret, gikk han fra en 9. plass på lista til en 3. plass da valget var over. Han satt også i Landbruksu­tvalget i Farsund og har jobbet med de ulike musene i Agder de siste årene som Aps representa­nt, for å nevne noe. Det viser at han jobber med mye forskjelli­g og kjenner Agder godt, påpeker Hirst i pressemeld­ingen. Og legger til:

– Som tidligere studentled­er, medlem av NTLS styret på UIA, aktiv kirkepolit­iker og en rettighets­kjemper for blant annet skeive og transperso­ner når han ut til svaert mange i Agder.

– Veldig hyggelig

Østensen selv er takknemlig for at AUF er såpass tydelig i støtten til han.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at de vil ha meg på 2. plass på stortingsl­isten og at en enstemmig nominasjon­skomite foreslo meg 2.plass. Jeg kan represente­re både ulike grupper og Agder generelt, så jeg synes det er hyggelig AUF vil ha meg på 2. plass, sier Østensen til Lister24.

Ifølge Østensen hadde partiet i de ulike kommunene frist til 1. oktober med å legge frem sine forslag før nominasjon­skomiteen legger frem sin endelige liste i midten av måneden. I starten av november skal partiet ha nominasjon­smøte hvor den endelige listen vedtas.

– Det blir spennende å se hva medlemmene sier i november, men jeg er glad for at AUF går ut og sier at de vil støtte sin kandidat. For å kunne kjempe om de unge sine stemmer er det viktig å ha unge kandidater som represente­rer ungdom og unge voksne, samtidig som man har en tydelig politikk, sier Østensen.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? AUF i Agder er klare på at Kai Steffen Østensen er deres kandidat.
FOTO: CECILIE NILSEN AUF i Agder er klare på at Kai Steffen Østensen er deres kandidat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway