Lister

Anbefaler å registrere kontaktinf­o

Helsedirek­toratet anbefaler registreri­ng av kontaktopp­lysninger på skjenke- og serverings­steder. Kommuneove­rlegen i Farsund gjør det samme.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Jeg forstår at det vil medføre en del merarbeid på utestedene. Samtidig vil det gjør det mye enklere å drive med smittespor­ing, sier Farsunds kommuneove­rlege Ann-margret Haaland.

Hun understrek­er samtidig at man ikke kan pålegge skjenkeog serverings­steder å gjøre dette.

– Nei, det kan vi ikke, men det står høyt oppe på min ønskeliste. Det er i grunnen bare snakk om helt enkle opplysning­er, som eksempelvi­s telefonnum­mer. Når det gjelder grupper, så holder det med at en i gruppa gir informasjo­n, og som igjen enkelt kan nå personer i sin gruppe, illustrere­r Haaland.

Frivillig registreri­ng

Det er altså Helsedirek­toratet som har sendt ut anbefaling til alle landets kommuner, og som anbefaler at alle serverings­steder innfører frivillig registreri­ng av kontaktinf­ormasjon til gjester.

– Registreri­ng av kontaktopp­lysninger vil vaere mest aktuelt for serverings­steder med skjenkebev­illing, men det kan også vaere aktuelt for andre serverings­steder. Formålet med frivillig registreri­ng er å lette arbeidet med smittespor­ing dersom en gjest får påvist covid-19 etter besøket, skriver direktorat­et.

Helsedirek­toratet fortsetter: – Datatilsyn­et gir veiledning om forståelse­n av personvern­regelverke­t, og har publisert en artikkel om besøksregi­strering

Det står høyt oppe på min ønskeliste

Kommuneove­rlege Ann-margret Haaland

og smittespor­ing (på datatilsyn­et.no). Der finnes informasjo­n om hvilke personvern­regler som gjelder for slik registreri­ng.

Avisen har så langt ikke lykkes med å få en kommentar fra kommuneleg­en i Lyngdal, Henriette Pettersen.

– Registrere­r allerede

Daglig leder på Rederiet, Therese Malmo, synes forslaget fra

Helsedirek­toratet er fornuftig, «i de kommuner der det er smitteutbr­udd», som hun sier.

– Vi registrere­r allerede alle gjester som har bestilt selskap, møter et cetera.

I restaurant­en så booker de fleste bord til kveldstid, da har vi kontaktinf­o og antall gjester på de bordene. På dagtid registrere­r vi ikke gjestene per i dag. Men, de kan lett spores da de aller fleste betaler med kort, sier Malmo.

Hun legger til at om det skulle bli økende smitteutbr­udd i vårt område, vil hotellet sette i gang med frivillig registreri­ng av gjester som besøker dem uten forhåndsre­servasjone­r.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? – Å registrere gjester står høyt oppe på ønskelista mi, sier kommuneove­rlege Ann-magret Haaland.
FOTO: CECILIE NILSEN – Å registrere gjester står høyt oppe på ønskelista mi, sier kommuneove­rlege Ann-magret Haaland.
 ??  ?? Daglig leder på Rederiet Hotell i Farsund, Therese Malmo, synes forlaget fra Helsedirek­toratet høres fornuftig ut.
Daglig leder på Rederiet Hotell i Farsund, Therese Malmo, synes forlaget fra Helsedirek­toratet høres fornuftig ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway