Lister

Gir ut egen musikk 29 år etter UKM

Farsund-duoen Tableau, bestående av Jon Erik Kjørkleiv og Tore Buch jr, har gitt ut sin første singel.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

De to 46-åringene fra Farsund ga onsdag 28. september ut singelen «All In». Duoen Tableau, som opererer i landskapet mellom elektronik­a, pop og rock, har hatt flere gjestevoka­lister på besøk i sitt studio den senere tiden. Bandets debutlåt synges imidlertid av bandets egen Tore Buch jr.

Begynte i 1991

Duoen planlegger flere singleslip­p denne høsten og vil ventelig slippe sitt debutalbum på nyåret.

– Det føles veldig bra å gi ut musikk sammen. Vi deltok på UKM med synthpop i 1991, og var nok i utakt med tida. De andre bandene spilte gitarrock og smilte av vårt oppsett med synth og trommemask­in. Men siden den gang har vi alltid hatt lyst til å lage mer musikk sammen, sier Buch.

Bandet spiller synthbaser­t pop med vintage instrument­er; synther, forsterker­e og effekter fra 70- og 80-tallet.

– Vi prøver å følge vårt eget kompass. Gamle synther har en egen vibe og det er annerledes å lage lyder når man vrir på knotter fremfor å gå inn i digitale menyer og endre på ting. Det blir mer taktilt; man spiller virkelig på en gammel synth, sier Jon Erik Kjørkleiv.

I bandet spiller begge synth og programmer­er. Buch spiller i tillegg gitar og synger, mens Kjørkleiv er innspillin­gsleder.

Ulik bakgrunn

Tore Buch jr har spilt i mange ulike sjangre. Mange vil huske ham som gitarist i 2nd Hand Band med medlemmer fra både Farsund og Lyngdal. Jon Erik Kjørkleiv har imidlertid holdt seg til synthmusik­k siden tidligere ungdomsår. Duoen utarbeider låtene sammen, for å sikre at begges bakgrunn skinner gjennom.

– Vi har kommet frem til at to hoder jobber bedre enn ett. Det er også mye morsommere å vaere sammen om noe, sier Kjørkleiv.

«All In» kan lyttes til på flere digitale plattforme­r - både Spotify, Applemusic og Youtube.

Det føles veldig bra å gi ut musikk sammen

 ??  ?? 46-åringene Tore Buch jr og Jon Erik Kjørkleiv fra Farsund spilte synthpop på UKM i 1991. 29 år etter gir de ut sin egen musikk i samme sjanger.
46-åringene Tore Buch jr og Jon Erik Kjørkleiv fra Farsund spilte synthpop på UKM i 1991. 29 år etter gir de ut sin egen musikk i samme sjanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway